Webbhotell och geografi

Webbhotell och geografi

Och vad kan nu webbhotell och geografi ha gemensamt? Det är inget konstigt, om man tänker efter lite grann så är det ganska självklart att en hemsida som ligger på ett webbhotell i en helt annan världsdel tar längre tid att ladda än om hotellet är i samma land som du sitter.

Det finns självklart fler faktorer som styr tiden för en site att visa hela sitt innehåll än enbart vart webbhotellet är placerat rent geografiskt. Kvalité på servrar, layout och innehåll på sidan, din internetuppkoppling och mera, men är allting annat (ungefär) likadant så tar det den lilla tiden extra för att ladda upp bloggen eller hemsidan.

Har det då någon egentligen betydelse om det tar några tiondelar eller en sekund längre?

Det uppenbara är tålamodet från eventuella besökare, eller rättare sagt bristen på tålamod, om en site ligger på ett amerikanskt webbhotell så kan det lätt ta flera sekunder längre i tid, i internets snabba värld är några få sekunder en stor sak, du kommer garanterat att tappa besökare om din sida laddas långsamt.

Nu tänker säkert en del av er att då kunde jag väl ta bort den där tungladdade bakgrundsbilden som jag har … joo, men den här bloggen förlitar sig inte i varken första eller andra hand på trafik från Google och att jag tappar några besökare, den smällen tar jag, hade det varit en viktig inkomstbringande sida har jag ändrat omedelbart!

Google bryr sig om tid!

Google rankar en site efter en mängd olika parametrar, de flesta för oss okända, en av de saker som har betydelse är hur snabbt en sida laddas. Nu kanske någon vill argumentera att det finns andra saker som har större betydelse, javisst, helt rätt, men för den skull så ska man inte glömma bort alla andra faktorer. Varje enskild detalj blir väldigt viktigt när man kommer på att det finns 20-30 detaljer som man kan styra över och förbättra utfallet!

Så istället för att helt frivilligt ge bort platser i Googles ranking (SERP) så välj ett Svensk webbhotell, eller i någon närbeläget land, om du jobbar mot den svenska marknaden och om exempelvis USA är din huvudmarknad så självklart då ett nordamerikanskt webbhotell.

Så vilka webhotell rekommenderar jag, jag har inte testat alla hotell men i Sverige så är Binero, City Network och Loopia tre stycken mycket prisvärda och kvalitetssäkra webhotell som jag varmt rekommenderar. På den amerikanska marknaden har jag mindre erfarenhet, jag kollade upp ganska noga innan jag valde webbhotell och det föll på Namecheap som fungerat väldigt bra och säkert, kan vara intressant att kolla in om du ska köpa domännamn, riktig bra priser, både på domäner och Whoisguard-protect.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

43 + = 45