Verktyg för att mäta pixlar – MeasureIt


MeasureIt (Mesure It = Mäta Det) är ett mycket smidigt verktyg för att mäta pixlar på en hemsida. Har du någon gång funderat på hur många pixlar är den där bilden har? Eller hur bred sidwidgeten verkligen är?

För några månader sedan hittade jag ett verktyg som kallas MeasureIt och det har varit till stor hjälp vid ett flertal tillfällen, istället för en lång (krånglig?) förklaring så får du här en bild hur det kan se ut när du mäter pixlar med MeasureIt:

Du klickar på ikonen för MeasureIt som finns upp i det högra hörnet av webbläsaren (gäller Firefox), bli inte förvillad av att jag har Aktivitetsfältet till höger, inte längst ned som de flesta:

Logo Measurelt

 

Sedan drar/markerar du det område som du vill mäta:

Exempel Measurelt

 

MeasureIt finns för Firefox, Safari och Chrome webbläsare, det är olika plugins för varje webbläsare, du laddar och installerar snabbt och enkelt från hemsidan http://frayd.us/

 

Hittar du inte MeasureIt efter installation?

Första gången jag installerade MeasureIt så hittade jag först inte verktyget, om inte ikonen för linjalen dyker upp i övre högra hörnet av webbläsaren, som bilden ovan visar, så ta fram “Verktygsfältlayout”:

Sökväg Verktygsfältlayout

 

Då får du fram rutan ”Anpassa verktygsfält”:

Bild Anpassa verktygsfält

 

och där hittar du MeasureIt, lätt när man vet vart men det var riktigt irriterande när man först inte hittade verktyget 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

22 − 18 =