Välja poker nätverk


Det finns ett antal olika pokernätverk där ute på nätet som man kan spela på, men det har ändrats ganska mycket de sista åren. Jag har, för det mesta, spelat på samma nätverk under ett antal år men nu känner jag för att kolla in och försöka hitta en ny favoritsite.

Vad är pokernätverk?

Om du registrerar dig och spelar hos ”poker123” och jag reggar mig via en annan site, vi säger ”pokerABC” bara för sakens skull. Om dessa två olika företag använder samma pokernätverk så kan vi mycket väl hamna på samma bord trots att vi spelar hos olika pokersiter. Det är den snabba och enkla förklaring om pokernätverk.

Det finns större och mindre nätverk och så finns det så klart de som har helt egna plattformar och inte släpper in några andra, Pokerstars är väl det bästa exemplet på det senare.

Att poker online ändrats med tiden är normalt och precis som det mesta här i världen, vissa pokersiter växer, andra minskar. Lite mer har hänt de sista åren eftersom vissa länder ändrat sina lagstiftningar, vissa regleringar har införts (läs: hålla koll på och ta in skattepengar). Därför har flera av de större aktörerna varit tvungna, för att behålla eller ta marknadsandelar, att öppna landsorienterade pokersiter, ska du spela exempelvis Pokerstars i Frankrike eller Italien så blir det att spela på siten för det specifika landet.

Vilket nätverk är bäst?

Poker nätverkÄr ju självklart omöjligt att svara på, är i första hand upp den vad den enskilda spelaren vill spela för typ av spel och vilket typ av motstånd.

Pokerstars som nämns ovan är störst med mest spelare, och bra spelare även på de minsta nivåerna (relativt förstås) men det är riktigt tight och … tråkigt faktiskt.

Samma stuk av spel finns på iPoker nätverket, ”tight grinders” som sitter och spelar till 100% efter regelboken. Visst, gillar man den typen av spel så kan det funka på ovanstående siter men vill man ha lite mer action och lösare spel, kanske inte lika seriöst men kan vara kul, så ska man titta in på andra nätverk.

Min gamla favorit var Ongame nätverket men de har fallerat ordentligt sista tiden. 2009 införde de en ny mjukvara som ställde till den flera månader, det fixade till sig men nu vet jag inte vad som hänt (spelat mindre de sista 2-2,5 åren så jag hänger inte med lika bra). Svårt att logga in och flera gånger har mjukvaran bara stängt ned, det märks även på antalet spelare som sjunkit drastiskt.

Ok, finns det något annat nätverk med samma förutsättningar, dvs lite lösare spel och detta brukar oftast kunna hitta när pokersiten har något syster site med betting och odds spel. Ett nätverk som har detta och vuxit med många nya spelare de sista åren är 888poker nätverket. Har spelat där tidigare men det var några år sedan, numera så finns det väldigt bra utbud och många spelare, det senare är viktigt så att man snabbt kan välja spelform och nivå och då snabbt sätta igång.

Testat ett par gånger sista veckan och det känns riktigt bra, många spelare, borden fylls snabbt så man inte behöver sitta och vänta, även lite halvlöst spel så det händer någonting 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

50 + = 53