Vad är onlinekredit?


En onlinekredit eller ett kreditkonto är en flexibel kredit online som kan användas vid behov. Det är en ny typ av låneform som fungerar bra som en buffert för oförutsedda händelser.

När behovet uppstår för man lätt över pengar från sin onlinekredit till sitt bankkonto. Man kan sedan betala tillbaks pengarna till kreditkontot i sitt eget tempo (självklart finns det ett minimibelopp). Ränta utgår bara för den tid som man lånat pengarna. Man kan sedan låna pengar igen, hur ofta man vill.

Så fungerar en onlinekredit

Det är enkelt att öppna en onlinekredit. Börja med att ansöka hos en av långivarna som erbjuder onlinekrediter. Här finns ett stort urval så jämför noga för att få bra villkor.

När du väl har valt ut ett lämpligt konto ansöker du enkelt online genom att fylla i några få uppgifter. Ange önskad kreditnivå. Många onlinekrediter erbjuder en kreditnivå upp till 30 000 eller 50 000 kronor men vi har sett kreditkonton med en kreditnivå upp till 500 000 kronor. Ofta får man ansökan om onlinekrediten beviljad efter 1 till 2 dagar. Ibland kan man få den beviljad samma dag.

När ansökan har beviljats kan man använda krediten vid behov. Logga in på kontot online och för över önskat belopp till bankkontot. Det går bra att föra över en mindre summa. Hela krediten behöver alltså inte användas.

Återbetalning kan göras i valfri takt, men det finns ett minimibelopp som måste betalas varje månad. Tänk på att ränta utgår för den kredit som används och det är därför bra om du kan betala tillbaks så snabbt som möjligt.

Det går bra att föra över pengar igen från onlinekrediten. När du vill, hur ofta du vill, bara du har outnyttjat kreditutrymme kvar. Se bara till att du valt en bra kredit som inte har en massa extra avgifter, det finns ett flertal onlinekrediter som har mindre bra villkor så välj noga.

Fördelar med onlinekrediter

Fördelar med onlinekrediter

Onlinekredit är en smidig låneform som har många fördelar jämfört med de traditionella snabblånen. Här är några av fördelarna med onlinekrediter:

  • Endast en ansökan: När ansökan om en onlinekredit godkänts kan du använda krediten hur många gånger som helst – bara den betalas tillbaks först. Ta ut pengar, återbetala, ta ut igen och så vidare.
  • Trygghetsbuffert: Man vet aldrig när man kan behöva lite extra pengar. När behovet uppstår för man bara över pengar till bankkontot. I en stressad situation är det mycket bättre om du har tillgång till pengarna direkt istället för att börja ansöka om lån.
  • Betala i egen takt: Så länge minimibeloppet betalas varje månad är det OK att betala tillbaks i vilken takt som helst. Ett traditionellt snabblån har en återbetalningsplan istället.
  • Flexibel kredit: Ta bara ut så mycket du behöver. Ränta betalas bara på de pengar som tas ut.
  • Snabbt: Utbetalning sker ofta inom 1-2 dagar efter ansökan. Ibland samma dag.
  • MEN: Undvik de onlinekrediter som har aviavgift, uttagsavgift och andra avgifter, det finns flera mycket bra krediter med förhållandevis låga räntor och helt utan avgifter – se till att välja någon av dessa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

55 − = 45