Uppdateringar av kataloger och topplistor


Äntligen skulle väl Gert Fylking utbrista, har till slut uppdaterat sidorna med Länkkataloger och Bloggtopplistor. Det har hänt ganska mycket de sista månaderna, dock inte allt så positivt.

Flera kataloger har lagd ned sin verksamhet, bland annat favoriterna Dagens Länkar och Sverigesurfen, siterna finns fortfarande uppe så inlagda länkar kommer ge oss länkkraft ett tag framöver, Sverigesurfen som sida finns fortfarande kvar, det är bara själva länkkatalogen som Carl lagd ned.

Under vintern och våren startade det några nya siter för att lägga upp länkar i men de sista månaderna har det istället försvunnit runt 10 stycken, har ni några tips på aktiva kataloger eller topplistor som jag inte fått med så hör gärna av er. Det är ju enbart fördelar för oss alla om dessa sidor växer och blir större, då kommer de ju även ge bättre länkkraft till våra siter.

Uppdaterat: Jag strulade lite i mitt första inlägg och påstod att Kvalitetskatalog hade återgått till dofollow länkar efter några månader med nofollow, felaktigt av mig, jag får skylla på att katalogen faktiskt har gett dofollow länkar på sidan med nya länkar men endast på den sidan – Med 1100+ väntande länkar som bara kommer att vara nofollow när de till slut efter många månader godkänns och inte ge någon länkkraft så är det ingen idé att lägga ned energi på Kvalitetskatalog längre, otur, varit en riktig bra länkkatalog så länge det varade …

Sen har jag ganska mycket förståelse för att det kan vara lätt att tappa motivationen för alla admins som har små sidor som de sköter, oftast utan eller med väldigt lite möjligheter att kunna tjäna några pengar. Det ska vara större sidor som även kan rikta in sig mot betalande företag och organisationer för att kunna dra in några kronor men det tar tid och energi att jobba upp en site så den har tusentals länkar med både page och trustrank.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + = 16