Trollkarl på företagsfesten


En företagsfest kan vara tråkig, stel, jobbig eller alldeles … alldeles underbar.

Allt handlar om hur arrangörerna har valt att utforma festen. En klassisk underhållning är sång och musik men ska det vara en fest som man verkligen minns är det något som sticker ut som krävs. Att underhållningen är av den nivån att man pratar om det efteråt och minns tillbaka på tillfället som just en ”underbar” fest.  Det är här som trollkarlar eller så kallade magiker har sin givna plats.

En av Sveriges stora inom magikervärlden är Hans Lindström. Han erbjuder allt från klassisk scenmagi till mer personlig och nära magi s.k. close up. Vad som passar bäst på festen beror framförallt på hur många som kommer och hur festen i allmänhet är upplagd.

Även om underhållningen till stor del går att skräddarsy erbjuder Lindström fem speciellt utformade tjänster som alla passar perfekt för att lyfta företagsfesten till något utöver det vanliga.

  • Komiska dörrvakten

En dörrvakt behöver inte vara en stor stark person som ser bister ut. Det kan lika gärna vara en trollkarl som möter upp vid dörren för att redan där förmedla skratt genom magi och skådespel. Låt dörrvakten hitta allt från hamburgare till vapen hos gästerna och starta därmed festen i full fart med humor redan vid dörren.

  • Minglande trollkarlen

Det som framförallt uppskattas när en minglande trollkarl rör sig runt i lokalerna är att trolleriet kommer så nära. Han kan inte gömma sig bakom illusioner skapade på distans på scen utan här är det bara decimeter mellan åskådarnas ögon och de magiska tricken.  Personliga och humoristiska trick som lyfter stämningen.

Det enda viktiga är att planera när trollkarlen ska vara minglandes och inte. För när han väl rör sig i lokalerna kommer knappast fokus vara på det som händer på scen.

  • Scenshow

Magiker hatt och handskarMagiska scenshower upplevs ofta som det mest mäktiga under festen. Även om en del trick kan kännas igen från andra magiker så upplevs det ändå annorlunda. För precis som med all annan underhållning så handlar det inte främst om Vad som presenteras utan Hur.

Genom att blanda humor och magi hittar Lindström ett lyckat fokus på sin underhållning. Scenshower kan genomföras på både större och mindre scener. Däremot kan trollkarlen behöva välja trick beroende på scenens storlek och placering.

  • Mässunderhållning / Fokusering

En tjänst som ofta anlitas av företag som ska vara med på mässor är det som Lindström kallar för ”Mässunderhållning”. Den stora poängen med att presentera magi på detta sätt är att betydligt fler både kommer till montern och dessutom lyssnar mycket uppmärksammat.

Men samma effekt kan behöva uppnås även på företagsfesten. Kanske är det ett budskap som ska förmedlas ut till åhörarna eller nya produkter som ska marknadsföras där festen är som en ”kick-off” inför försäljningsstarten.

  • Magisk Konferencier

Ett annat alternativ är att låta en trollkarl få inleda festen och direkt skapa en lättsam och trevlig stämning. Det kommer snabbt bli en konferencier som får allas uppmärksamhet och om så önskas kan även anställda i förväg träna in vissa trick vilket brukar vara ett mycket uppskattat inslag på festen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

44 − 36 =