Trender inom onlinemarknadsföring


Trender

Marknadsföring är ett extremt brett område. Det kan handla om att en person från ett företag pratar med en annan person och berättar vad man gör på jobbet likväl som stora TV-kampanjer för flera miljoner. Vilken väg som man bör gå som företagare för att få så bra resultat som möjligt med sin marknadsföring beror mycket på vad målet med marknadsföringen är. Det kan låta som en självklarhet att det handlar om att sälja mer. Men det är ändå stor skillnad. Är det långsiktigt varumärkesbyggande som ska ske eller en kampanj om en enda vara som har ett betydligt lägre pris?

Trend 1 – syns på nätet

En tydlig trend är i alla fall att allt fler företag satsar på att synas på internet. Detta i den utsträckning att den totala annonssumman som läggs på digital marknadsföring kan gå om summan som läggs på TV-reklam i USA. Detta åtminstone om trenden fortsätter som idag. I sådant fall kommer digitalt vara ledaren år 2017 (Källa: Smarter Marketing)

Eftersom allt fler företag satsar digitalt är det tydligt att det är lönsamt att gå den vägen. Annars hade man valt andra marknadsföringsvägar.

Men även marknaden för digital marknadsföring är mycket stor och hela tiden kommer det nya kanaler och social media där reklam kan köpas. Facebook är troligtvis en av de största sociala plattformarna samtidigt som Youtube kommer mycket starkt.

Trend 2 – Mobil

På Youtube kan man hitta en av nyheterna som eventuellt kan bli en uppåtgående trend.

För några dagar sedan lanserade Youtube annonsformatet för mobiler. Den kallas för Bumper Ads och är korta videoreklaminslag på enbart 6 sekunder. Det kommer inte gå att klicka sig förbi reklamen, så som det går på Youtube vanligtvis, men samtidigt är reklamen så kort att de flesta nog kan acceptera den. (Källa: Smarter Marketing)

Enligt en amerikansk undersökning väljer hela 50% av alla mellan 18 och 49 år att ta fram sin mobil när de ska se en video på nätet. Även om man sitter i Tv-rummet och har en SmartTV så väljer man telefonen. Det är helt enkelt enklare och snabbare. Men man sätter även då högre krav. Att behöva se en reklamvideo på 30 sekunder är för många inte acceptabelt.

Google rekommenderar att man då kombinerar att marknadsföra sig både på Youtube via TrueView och via mobilen via Bumper. Det är inte så oväntat eftersom de alltid rekommenderar att man ska ha reklam på många olika ställen. (Källa: Google Inside Adwords)

Men trenderna är i alla fall tydliga. Du ska synas online – och i mobilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 5 = 2