Tjäna pengar på nätet


Det finns vissa sätt att tjäna pengar på internet, vissa är så klart bättre än andra och det kostar en del tid och kraft för att klura ut vad som kommer passa en själv bäst vad gäller internet och vilka produkter man eventuellt väljer att sälja.

Många brukar ramla in i “tjäna pengar snabbt” fällan, det är just ordet ”snabbt” som ställer till det, många letar efter något sätt som är enkelt och just ”snabbt”. Här finns det många aktörer som jobbar stenhårt för att pusha sina ”Get Rich Quick” program, framförallt på den amerikanska marknaden, men den sprider sig självklart till alla världens hörn där någon kan läsa och förstå engelska.

Även om det i de flesta fall bara är de som säljer dessa program, eller utbildningar, som tjänar några pengar så finns bra även program, eller ok program ska man kanske säga, man måste oftast fylla på med kunskap från andra håll för att ha en chans att lyckas.

Affiliate

I de första styckena kan man stoppa in alla möjliga sätt att tjäna mer pengar online, en del ligger i gråskalan av både lagen och moralen, en del ännu längre bort. Att jobba med affiliates är egentligen inga konstigheter fast många tror det, så är det alltid med för människor okända företeelser.

Om man istället säger ”Jag jobbar med PR och reklam på internet, jag lägger upp reklam på mina hemsidor och får betalt för det”. Tjaa, det är ju precis vad en som jobbar med affiliate gör, men sagt i mer lättbegriplig svenska som de flesta förstår.

Att jobba med affiliate innebär mer saker och kunskap än vad de flesta tror, vi tar ett exempel inom en nisch som många tror att det är lätt att göra pengar på, rabattkodsnischen.

Ett exempel på en framgångsrik sida som jobbar som affiliate inom den nischen är www.rabattkodsidan.se som listar olika rabattkoder för sina besökare så de kan köpa sina produkter eller tjänster någar kronor billigare. Sedan får självklart rabattkodsidan också en liten provision varje förmedlad kund.

Det låter betydligt enklare än vad det i verkligheten är, för att skapa en sådan site krävs det ett batteri av kunskap och en vilja att hela tiden lyhört lyssna/se vad som händer i SEO och affiliatevärlden. Även om hemsidesverktyget WordPress gör att man kan skapa webbplatser betydligt enklare än tidigare, man behöver inte ha års erfarenhet av att skriva koder. Dock så måste man ändå ha ett visst kunnande inom kodning, det blir otroligt svårt att jobba annars.

Snygg landskapbild
Att ha med snygga bilder på sin webbplats är alltid en fördel

SEO är ett otroligt brett område, där saker å ting alltid är i rörelse och under förändring, hänger man inte med där, åtminstone till en del, så kommer det inte att fungera. Att jobba som affiliate kräver även kunskaper inom SEO.

Layout och utseende på siten inverkar stark på din eventuelle kund. Kunskap, lyhördhet och en vilja att lära och förbättra både sig själv och sin site är av stor vikt. Content, det måste finnas text på siten, informativ och bra text.

Och just när det gäller rabattkoder, uppdatering av rabattkoderna, flera gånger i veckan om inte dagligen. Just denna punkt är det många som inte reflekterar över utan tror att om man lagt upp en kod en gång så kanske möjligen ska den bytas … nästa år eller nåt.

Känns det avskräckande? Nej nej, affilaitebranschen kan vara otroligt givande, bara man har tålamod och vill lära. Ett tips är att tänka igenom vad man gillar och brinner för. På så vis kommer det bli enklare göra hemsidan och kunna fylla på med matfyllig information. För att ranka hos Google och andra sökmotorer är det viktigt att siten håller hög kvalitet och har bra information för besökaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

+ 72 = 82