Tips om faktureringsprogram


Att nuförtiden sköta sin fakturering manuellt är näst intill otänkbart – det är en tidskrävande och långsam process som gör att man får spendera timme efter timme på att göra något så tradigt som att skapa fakturor. Men eftersom fakturor är i princip det enda sättet som man kan få betalt på (om man inte har butik, restaurang eller liknande) så måste man ju fakturera. Och det är här faktureringsprogrammet kommer in i bilden.

Ett faktureringsprogram sparar tid och pengar

Om du använder ett faktureringsprogram automatiserar du de flesta tidskrävande processer. Ofta har man ju samarbetspartners som återkommande köper ens tjänster, dessa lagras då i en kunddatabas som gör att du slipper manuellt ange kunduppgifter gång på gång. Detta är bara en av alla saker som sker automatiskt om du använder ett faktureringsprogram.

Självklart gäller detsamma också artiklar, dessa kan sparas i ett register för senare bruk, och en rad andra saker också. Självklart sparas också själva fakturorna.

Numera är de flesta faktureringsprogram nätbaserade, de finns alltså ”i molnet”. Fördelen med en molnbaserad faktureringstjänst är att du kan komma åt den när som helst, var som helst, så länge du har tillgång till internet. Detta är perfekt särskilt för mindre företag eller frilansare, eftersom man då kan fakturera även om man t.ex. är på semester eller på landsstället. Nu för tiden så arbetar man ju inte längre nödvändigtvis på ett kontor utan man jobbar även hemifrån, så det är perfekt att ha tillgång till ens faktureringsprogram även på semester.

Logo Faktura24Så om du ännu inte gör det, börja använda ett faktureringsprogram. Ett bra sådant är Faktura24, som du hittar på www.faktura24.se – eftersom du får testa gratis är det värt att kolla in även om du redan har ett faktureringsprogram, att bytta till något bättre och billigare är ju aldrig fel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 7