Tips för att spara pengar när du tar körkort


Att ta körkort är sannerligen inte något billigt nöje. Precis allt kostar pengar – från tillstånd för övningskörning till teoriböcker till körlektioner till bränsle om man övningskör privat. För att inte tala om tiden som går åt. Därför presenterar vi här ett par smarta tips som kan hjälpa dig som vill ta körkort att trots allt spara lite pengar.

Plugga med körkortsfrågor

Ett oerhört smart tips är att plugga teori med hjälp av så kallade körkortsfrågor – det vill säga frågor som är framtagna för att så långt som möjligt efterlikna frågorna på det riktiga teoriprovet. Eftersom frågorna är väldigt lika de frågor som kommer på riktiga provet så är det enkelt att lära sig. Förutom själva frågorna får man en förklaring, d.v.s. man får veta varför det konkreta svaret var rätt eller fel. På så sätt så lär man sig all körkortsteori, därtill på ett ganska så lekfullt och intressant sätt. Klart effektivare och billigare än dyra teorilektioner!

 

Bil i solnedgång

Övningskör mycket privat

Det andra pengabesparande tipset är att övningsköra mycket privat, lite på körskola. Att övningsköra bara privat är inte alltid det bästa alternativet, även om det är lockande, så några körlektioner bör man definitivt ta – däremot så bör man sköta det mesta av all mängdträning privat, om man bara har den möjligheten.

Spara pengar på byråkratin

En betydande del av utgifterna för att ta körkort kommer från byråkratin – alltså alla kostnader för tillstånd, synundersökningar och så vidare. Men också här kan man spara pengar. Man kan till exempel gå till en optiker som kan skicka in resultatet av synundersökningen direkt till Transportstyrelsen, så man slipper skicka in några papper själv. Om man ska ta lektioner på körskola så kan man hålla ögonen öppna efter rabattkoder och olika specialerbjudanden.

Det finns alltså en rad sätt att spara pengar på, även när du sysslar med något så pass dyrt som att ta körkort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

94 − 88 =