Testa vilken placering din sida har i Google


Vilken placering finns din blogg eller hemsida på vid en Googlesökning? Det kan ju vara kul att veta, om man försöker tjäna pengar på internet med sin blogg så är det inte bara kul, det är ack så viktigt. Desto högre placering desto mer trafik och större möjligheter att tjäna pengar.

 

Att själv bläddra genom sida efter sida för att hitta rätt placering är inte direkt det mest intressanta och givande som man kan göra, det är helt enkelt sanslöst tråkigt.

Som tur är finns det väldigt bra, svenskt, program som sköter detta åt oss som är nyfikna, det heter GSERP. Där skriver du in adressen för din webbsida (URL), samt det sökord som du vill söka på, dvs vilken placering i en Googlesökning har din webbsida om man letar just på det ordet/orden.

 Vi kan ta ett exempel, det kanske vidgar vyerna lite för någon när det gäller sökord.

Du har en hemsida som heter www.finablommor.se och du vill testa vilken placering din sida har om man googlar på “blommor till farsdag” (passande nu i början av november). Nu får du endast resultat om din sida är i topp-200 och du fick inget resultat med det sökordet, prova då kanske med exempelvis “blommor på Fars Dag” eller “Farsdagsblommor”. Det kan vara svårt att lista ut vad som söks på ibland.

 

Det finns mer nyttigt på GSERP, klicka på “Sök domän” längst ned, skriv in domännamnet (inget www), efter sökresultatet kommit upp klicka på “Läs mer” nere till höger. Då får du fram info om domännamnet samt de sökord som associeras mest med det domännamnet 😀

Ett svar på “Testa vilken placering din sida har i Google”

  1. Pingback: Kelly Arves

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + = 16