Tårtbud – så fungerar det

Skicka tårta med tårtbud

Att skicka blombud har länge varit en självklarhet när du vill uppvakta eller överraska någon du tycker om, men kanske inte riktigt har tiden att lämna det personligen. Samma princip finns för tårtor, bakverk och andra godsaker från bagaren. Många konditorier runt om i Sverige erbjuder tjänster i form av tårtbud och tårtogram och det finns även onlinetjänster för tårtbeställning och bud.

Troligen uppskattar många människor en levererad tårta betydligt mer än ett blomsterbud, helt enkelt eftersom det är i jämförelse med just blombud en förhållandevis ovanlig företeelse.

Du bestämmer detaljerna

När det kommer till tårtans utformning och smak är det helt upp till dig. Gräddtårta, marsipan eller kanske en helt egen idé. Konditoriet bakar efter dina önskemål och det enda du behöver avsätta tid för är att ta kontakt med ditt närmsta konditori och lägga en beställning så sköter de resten.

Beställ tårtan online

Traditionellt sett så går vi in hos vår lokala bagare eller konditori och beställer det vi vill ha, för att sedan hämta upp det när det är dags för kalas. Allt fler konditorier erbjuder nu även onlinebeställning för att underlätta ytterligare.

Fira med tårta

Vissa konditorier hanterar beställningar direkt via sin egna hemsida och andra samarbetar med budföretag. Gemensamt för dem båda är att den enda information som behöver fyllas i är i vilken stad och adress tårtbudet ska äga rum, hur tårtan ska vara utformad samt var och när den ska levereras. När ordern är lagd och betald sköter resten sig självt – smidigt!

Tårtan levereras

Vid beställning online levereras tårtorna med budbil. Man ser till att de är väl förpackade i speciellt framtagna kartonger för att komma fram i samma skick som när de lämnade konditoriet.

Har din beställning gått igenom på hemsidan är du garanterad att tårtbudet ska komma fram enligt överenskommelse om tid och plats. Tjänsterna är noggrant utformade för att matcha dina önskemål och din vän, kollega eller svärmor får en överraskning levererad ända fram till dörren.

Några tips:

  1. Är mottagaren hemma?

Se till att mottagaren är hemma den tid du vill skicka dit tårtorna. Men gör det utan att avslöja vad som kommer att ges av budet. Kanske behöver ett samarbete ske med någon arbetskollega eller familjemedlem så att mottagaren verkligen är hemma den valda tiden.

  1. Inte bara tårta

Det går att skicka tårta med tårtbud – men även andra godsaker. Då samarbete sker med konditorier över hela Sverige kan man skicka en rad andra godbitar. Varför inte en semla på fettisdagen eller ett par bullar till fredagsfikat …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

+ 41 = 43