Spel på nätet


Som mycket annat i vårt land glider fler och fler tjänster och produkter över till nätet istället för fysiska butiker. Enligt Google själva så görs det numera över 50 miljoner sökningar i Sverige på Google … per dag! Den siffran har alltså nästan dubblats bara på ett par år!

Förutom all shopping av skor, kläder, alla teknikprodukter m.m. så har ju även spel på nätet i olika former ökat, det som görs reklam på mest under de sista åren är betting, bingo och möjligheten att spela lotto online, dessa nischer har dragit till sig ännu fler aktörer och vi kunder tar gladeligen emot dessa.

Pengar OnlineI Sverige är betting oftast inriktat på olika sporter, visst spelas det en del på ej-sport relaterade händelser men det är inte så mycket. Helt annat kan det vara i England där intresset ofta är stort för att spela på helt andra saker än sport, exempelvis var det väldigt mycket spel och stort massmedialt intresse på vad den nya prinsessan i kungahuset skulle få för namn tidigare i år.

Dock är det inte så lätt att vinna de riktigt stora pengarna på betting, ska det till den där extra spänningen av att man kan bli extremt rik så får man välja någon typ lotto spel. Och det drar alltid människor till sig, att chansen är liten har inte så stor betydelse, chansen finns ju där och då finns det alltid en möjlighet att drömma och hoppas.

Måste ju även nämna poker på nätet, den lever och frodas fortfarande, många i Sverige som inte kan någonting om den nischen kanske tror att den helt försvunnit när det nu inte är så mycket reklam med poker på TV och massmedia längre. Visst var det en boom i Sverige tidigare och den har gått ned lite grann men världen är så mycket större än lilla Sverige. Den största skillnaden inom nätpokern är att motståndet numera är ganska tufft även på låga nivåer.

Det betyder i förlängningen att du måste spela på tuffare och högre nivåer för att kunna ha en rimlig timförtjänst, vilket självklart inte är så lätt eftersom motståndet då är ännu hårdare. Blir lite moment 22 över det hela. Generellt brukas det räknas att om man vinner mer än 10 big blinds per timme så är man så pass duktig att det kan vara idé att gå upp i nivå. Dock är detta inte alls räknat på en vecka eller så, utan det behövs stadig vinst över flera månader eftersom den så kallade variansen (enklast förklarat: tur eller otur under kortare tider) annars ställer till i statistiken.

Gemensamt för allt spel om pengar, on eller offline, det ska vara kul annars är det lika bra att sluta med en gång. Om det är ett tvång att vinna eller att man mår riktigt dåligt vid förluster så är man ute på en farlig väg ekonomiskt sett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 2