Skillnad mellan storbanker


Något som är viktigt att uppmärksamma, är att det finns en enorm skillnad mellan de storbanker som finns idag, av den anledningen att de oftast har ett intresse i att göra sina kunder så nöjda som möjligt.

Man ser till att på ett smidigt sätt göra det så bra som möjligt för sina gamla kunder, så att man kan behålla dem under en lång tid hos sig. Men även att man ser till att komma med lockande erbjudanden för att få till sig allt fler nya kunder.

Den banken som en person älskar, behöver inte alls alla älska. Alla banker har även olika lån som man erbjuder till sina kunder. Inte nog med att när man väl är kund så får man också olika förmåner, som kanske inte alla kunder får på den banken, just denna sak gör det ganska svårt att direkt jämföra bankerna mellan varandra.

Vi kan ta ett enkelt exempel mellan två av storbankerna i Sverige, vi nämner inte namn eftersom detaljer kan ändras från en dag till nästa (uppgifterna nedan är från januari 2017).

Vill du bli kund hos Bank A så kostar det inget att få ett konto där, exempelvis ett lönekonto. Vill du betala räkningar så kostar det dock pengar, 27 kr per månad närmare bestämt, men då ingår ett Betalkort kopplat till ditt konto, trevligt, då kan du ju även ta ut kontanter och betala med kort i butiker.

Om du vill bli kund hos Bank B så kostar det heller ingenting för ett konto, och du kan faktiskt betala räkningar utan ytterligare kostnader. Men ska du även ha ett Betalkort så kostar det 300kr per år.

Bank A: Lönekontot helt gratis men 27 kr x 12 månader är 324 kr, för att betala räkningar och kunna ta ut kontanter i Bankomat.

Bank B: Även här är lönekontot helt gratis men 300 kr för ett kort så det blir kostnaden för att betala räkningar och kunna ta ut kontanter i Bankomat.

Inte direkt någon större skillnad …

Det finns mängder av små små skillnader i avtalen hos banker, framförallt storbankerna är duktiga på att ha många små ”egna” lösningar som de lyfter fram.

Men det som är viktigast att tänka på, är att alla banker på ett mer eller mindre sätt arbetar efter sina egna preferenser, samt deras egna önskemål som man inom sin bank vill uppnå.

Så se därför till innan du bestämmer dig vilken bank du kommer välja, se om den passar in med det som du önskar att din bank ska ha. Klicka här om du vill ha mer info om småbanker och långivare. De kan finnas många fördelar med att inte bara välja mellan storbanker. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 4