Sälja gamla saker = Enkla pengar


De allra flesta svenskar har någon gång köpt eller sålt något via Tradera, Blocket eller någon annan stor köp- och säljsida på nätet. För en låg avgift kan man lägga upp saker man inte längre vill ha och istället tjäna lite pengar på det. Det är ett av de enklaste sätten att tjäna pengar hemifrån och många gånger blir förtjänsten riktigt bra. Det finns många olika sidor och genom att veta vad som säljer bäst på de olika sidorna kan man även maximera sin inkomst.

Blocket – Detta är Sveriges överlägset största köp- och säljsida. Nackdelen är visserligen att det kostar minst 20kr att lägga ut en annons och inom vissa kategorier över 100kr. Detta kan då jämföras med andra sidor på nätet där det är helt gratis att annonsera. Men då Blocket är så mycket större än dess konkurrenter är det ändå bästa vägen att gå om större saker som säljas.

Generellt kan säga att Blocket är bäst för saker som säljs lokalt eller om de kostar flera tusen kronor. Självklart kan man skicka sakerna som säljs på Blocket men då många främst söker lokalt är det också saker som kan hämtas som säljer bäst. Bilar, möbler, biljetter till lokala evenemang och barnvagnar är klassiska saker som alltid säljs på Blocket.

SOLD

Tradera – Den stora fördelen med Tradera är kostnaden. Det kostar bara 1kr att lägga upp en annons och blir inte varan såld betalar man inte mer än så. Blir den såld betalar man en provision på priset. På Tradera kan man hitta allt mellan och himmel och jord men det som främst karakteriserar produkterna är att de är lätta att skicka över hela Sverige. Här finns visserligen även större saker men de mindre och fraktvänliga produkterna dominerar.

En fördel med Tradera är att man oftast även får ut ”rätt pris” för de saker man lägger ut. På Blocket är man tvungen att sätta ett pris. Ett för lågt pris gör att man tjänar onödigt lite och ett för högt skrämmer bort köparna. Men då Tradera har en auktionsfunktion brukar buden oftast gå upp till en ”marknadsmässig” nivå gällande andrahandsvaror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 2 = 1