Rensa förrådet och tjäna pengar


Tjäna pengar genom att rensa förrådet och annonsera ut det du inte behöver. Inte säker på vart jag hörde (Lyxfällan ..??) att vi i genomsnitt har drygt 30,000 kr undanstoppade i förråd, saker som vi inte använder eller behöver.

Det är otroligt lätt att lägga på sig saker å ting som inte används, där ligger en massa prylar som vi kan omvandla till pengar, varför inte sälja av onödiga saker som inte används längre och istället fylla på Din plånbok !!

Det är ju så lätt, det är bara att bestämma sig, sedan; 1) Städa förrådet 2) Välj ut vad som ska bort 3) Damma av och ta foto av varje produkt 4) Lägg upp dem på Tradera 5) Vänta tills budgivningen är klar.

Ok, det var lite skämtsamt men det är faktiskt inte svårare än så 😉

 

Nu ska man faktiskt inte förkasta möjligheterna att tjäna pengar på Tradera annonser på löpande basis, jag känner några som stadigt köper och säljer via Tradera, eftersom utbudet är så massivt stort bör man dock specialisera sig inom ett eller ett fåtal områden om man vill få inkomster online på detta sätt.

Det bästa sättet att ta eller få betalt om man annonserar eller köper på Tradera är, som jag skrivit om i det förra inlägget, att använda en internetplånbok som PayPal eller Payson, mycket smidigare och säkrare än banköverföringar, fast många som lägger ut på Tradera gillar, av någon outgrundlig anledning, det sista alternativet …

Ok, nu kanske en del hakar upp sig på avgifterna, men de har väl inte läst dessa rader i prisinfo “Överföring av innestående medel mellan två Paysonkonton” som blir “Gratis för både köpare och säljare”, den dag du vill överföra till ditt bankkonto så kostar det 2 kr …

 

Varför Tradera och inte Blocket?

Det beror på vad man ska sälja, är det lättsålt och förhållandevis dyrt så kan det fungera bra med en annons i lokalmedia eller Blocket, 50-100 kr i annonskostnad är ju inget om man säljer för 5-10 tusen.

Skulle det istället vara någonting man får en eller ett par hundringar för så försvinner för mycket av förtjänsten, man kan lätt hamna på minus om ingen är intresserad. Har man istället då använd Tradera så kostar det max 3 kr om man inte säljer produkten.

 

Tradera

All information som behövs finns att läsa, ta gärna en tour på Lär dig sälja och Lär dig köpa (startsidan, längst ned) om du känner dig osäker, letar du en speciell fråga så klicka på Hjälp (startsidan, uppe höger), sedan Ordlista så hittar du allt.

Kan ju nämna avgifterna om man lägger ut produkter:

– osåld vara, 0 kr (utropspris max 9 kr) eller 3 kr (utropspris 10 kr eller mer)

– säljs varan så kostar det 8% av försäljningsbeloppet, min 3 kr, max 100 kr (dvs sålt för 2,500 kr eller mer).

Förutom frakten så tycker jag personligen att det är en bra idé att lägga på några extra kronor i avgift för paketeringen.

 

Tjäna pengar genom att visa Tradera annonser

Tradera har ett Affiliateprogram som gör att man bland annat kan att visa deras annonser (nja, nästan) på sin hemsida eller blogg. Nu tycker jag inte att det passar precis för denna blogg (kanske ändrar mig i framtiden) men självklart så kan det passa ypperligt på annan blogg !!

Man behöver inte, som tur är, upplåta hela sidan för annonserna (det är inte löpande riktiga annonser i realtid), det finns en ”Widgetgenerator” där du själv bestämmer hur stor Widget du vill ha på sidan. Testade lite grann för kul, såg ganska bra ut, rörelse men inte för flashigt

Det finns 10 olika storlekar att välja på (saknade faktiskt en storlek, ungefär 480×90 skulle varit bra) – Mer info hittar du hos TradeDoubler.

Ett svar på “Rensa förrådet och tjäna pengar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 1 =