Rea på se och nu domäner


Lite nu och då så rear vissa webbhotell ut domännamn för en billig peng. Om man då har några idéer om att skapa en hemsida så bör man slå till, gör ju inte så mycket om domänen får ligga vilande ett tag om man bara betalar några kronor för den 🙂

Det webbhotell som jag använder mest är Binero och de har nu i december utförsäljning av .se domäner för endast 8 kronor och .nu domäner kostar 9 kronor !!

Det är 80-90 kronors rabatt på ordinarie pris och det är ett helt ok pris i vanliga fall, så fundera om du kanske behöver några se eller nu domännamn, om .eu skulle passa bättre så kostar de just nu bara 25 kronor.

 

Binero har även, som jag skrivit om tidigare, en tjänst som kallas Domänkonto som gör att du kan ”peka” ditt domännamn mot exempelvis en blogg utan att det kostar någonting, du kan alltså skriva på en gratis bloggplattform men ändå ha ett riktigt domännamn på bloggen.

Sen ger förstås WordPress.org med ett webbhotell betydligt mera funktioner än vilken annan gratis blogg som helt.

 

Man kan förstås äga fler domännamn fast man pekar mot samma sida, om man nu har en inarbetad sida med .nu domän så är det inte så kul om nån rackare döper sin sida till samma namn men med .se

Nu gäller det först och främst större företag, Clas Ohlson är ett bra exempel där felstavningar kan vara vanliga. Men ändå, om du har en ok site så kanske det är idé att binda upp likande domännamn innan någon annan gör det.

Jag snodde precis åt mig några domäner som kommer att passa väldigt bra vid nästa julrush 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

+ 36 = 42