Promota din blogg eller hemsida via Länkkataloger


Om du vill få mer trafik och bättre ranking i sökmotorer så bör man absolut utnyttja möjligheten att lägga upp sin blogg eller hemsida på diverse Länkkataloger.

Det är ett enkelt och smidigt sätt att både göra lite PR för din blogg/hemsida samtidigt som du får ovärderlig ”linkjuice” tillbaka till din sida.

Självklart kan man använda både Länkkataloger och Bloggtopplistor om man har en blogg, om du har en statisk sida så är det förstnämnda viktigare. Som vanlig, ska man tjäna pengar på sin sida så får man ta i lite extra, dvs utnyttja båda möjligheterna!

 

Dock finns det faktiskt en tråkig sak med Länkkataloger, många startas men så ledsnar admin på jobbet och sidan uppdateras inte alls eller med flera månaders mellanrum. Det är ju inte så kul att ansöka om att lägga upp sin blogg eller hemsida hos en katalogtjänst och sen aldrig få den godkänd.

Mitt tips för de admins som tappat sugen på att sköta om Länkkatalogen (vilket jag har full förståelse för!!), ta bort möjligheten att ansöka om att lägga upp nya sidor, så enkelt, så effektivt!

 

Nu tänker jag vara noga 🙂

På denna blogg så kommer jag att försöka gå genom Länkkataloger allt eftersom, anmäla min blogg, vänta på godkännande i de fall det behövs, så trevligt med autogodkännande.

Om det tar för lång tid plockar jag helt enkelt bort länken till katalogen och försöker inte lägga upp några andra sidor där.

Om det står 2 dagar för godkännande så är det ok om det tar 4, om det tar 2 veckor så ok då, det kan vara annat som stör. Länkkataloger som påstår att de behöver månader för att godkänna en sida bryr jag mig helt enkelt inte om.

 

Ok, nu kanske en del tycker att jag är lite petig och det skulle stämma om det var endast en sida som jag ville lägga upp på Länkkataloger, men om det nu är 5, 10 eller 20 olika sidor inom ett år!

På internet gäller samma regler som offline. Gör en sak riktigt och noga så slipper du jobba i onödan sedan, kan kännas tråkigt men det är så effektivt på längre sikt att göra det rätt från början.

 

Här kommer en lista med seriösa Länkkataloger som godkänner din blogg/hemsida direkt eller inom några dagar.

De flesta, inte alla, vill ha tillbakalänk, endera för att godkänna din sida eller så promotas din sida bättre om du länkar tillbaka:

1000Länkar

Gulnet

Hotlinks.se

Internetregistrering

Svensk Webbkatalog

Svenska Länkkatalogen

SvenskaLänkar

Svenskasajter

Dagens Länkar är lite kul och speciell, kolla förklaring här >> Update, site nedlagd.

och så en nystartad Norsk länkkatalog som jag rekommenderar, godkänner även Svenska och Danska sidor, varför inte sprida dig västerut.

PRlink.no

Listan kommer att fyllas på stadigt, det är inte så många just nu, som sagt jag är ganska hård på att rensa, men det jobbas på 😉

 

Några tips om du själv vill kolla upp om en katalog är aktiv:

Kolla om det finns någon info om ”Länkar i kö” eller ”Ej granskade länkar”, om det 450+ länkar i kö så räkna inte med att sidan är aktiv längre …

På vissa kataloger kan man se datum när de senaste länkarna är godkända (kolla Nyaste Länkar eller likande), har inget hänt på några månader så …

Jag kommer senare att lägga upp en egen sida på denna blogg där aktiva Länkkataloger listas, ni får gärna hjälpa till med info 😉

2 svar på ”Promota din blogg eller hemsida via Länkkataloger”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

+ 24 = 33