Pressa ner lånekostnaderna – online


Reporäntan är historiskt låg vilket har skapat historiskt låga boräntor. Men även privatlånen har mycket låga räntor. Detta till den grad att det till och med finns privatlån som är billigare än bolånen. Men det betyder också att det är minst sagt viktigt att jämföra och pressa räntorna för att få ett så bra lånevillkor som möjligt. Möjligheten finns där – bara man är villig att lägga ner lite tid på att jämföra olika banker. Något som realitet inte tar mer än 10 minuter.

Enkel guide till bästa räntan på privatlånet

Första rådet är: Jämför lån från många olika långivare

Ett råd som ekonomitidningar och kvällstidningar ofta lyfter fram är att man alltid ska jämföra. En självklar väg för de flesta när de ska köpa bil, köpa hund eller köpa hus. Man jämför och tänker till ordentligt för att det ska bli rätt.

Men när det kommer till att teckna privatlån verkar inte jämförelsetanken vara lika utbredd. Det är extremt enkelt och man kan tjäna tusenlappar på jämförelsen men ändå är det för många som fortfarande enbart kontaktar sin nuvarande bank och tecknar lånet där. Det finns ingen, utöver banken, som tjänar på det.

Rådet är alltså att jämföra många olika långivare – Men hur?

Andra rådet är: Jämför via en låneförmedlare

Att jämföra banker via låneförmedlare är extremt enkelt. En enda låneansökan skickas in och inom 24 timmar kommer svar från närmare 20 banker gällande vilken ränta och vilket avtal på lånet de kan erbjuda. Genom att gå denna väg hittar man betydligt snabbare bättre ränta än om man hade kontaktat vardera bank på egen hand.

Att jämföra räntor via låneförmedlare är helt gratis och de flesta av de stora låneförmedlarna jämför mellan 20 – 30 banker och långivare, vissa låneförmedlare jämför över 35 långivare.

Tredje rådet är: Jämför igen

Pressa ner lanekostnaderna – onlineNär en låneförmedlare används jämförs mellan 15 – 35 olika banker. Det kan låta väldigt mycket men det är inte på långa vägar alla kreditgivare som finns på den svenska kreditmarknaden.

Den som inte blir nöjd med det resultat som kreditbolagen erbjuder via låneförmedlaren ska gå vidare i jämförelsen. Andra låneförmedlare kan ha helt andra banker de samarbetar med. Gör en ansökan via ett annat företag och kanske kan en bättre ränta erbjudas.

Utöver det bör man även kontakta den bank där man har sin privatekonomi. Många banker ger rabatter för trogna kunder som har stort engagemang i banken. Av den anledningen kan vissa rabatter fås som gör att detta alternativ kan vara konkurrenskraftigt.

Lycka till – Lägg ner en timme på att hitta bäst ränta. Det lönar sig längden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

48 − 45 =