Pokerinkomster


Det var nu ett bra tag sedan man hängde över skrivbordet och försökte lista ut om motståndaren bluffade eller verkligen hade en mosterhand. Jag spelade stadigt under en handfull år och lyckades även gå med vinst alla år, semiproffs, jo det stämmer, det konstiga och komiska är att många som inte vet någonting om poker tror att ”semiproffs” är lika med (nästan) mångmiljonär … nää, knappast.

De flesta proffs hankar sig fram så att de klarar räkningarna, precis som proffs inom vilken bransch eller yrke som helst, dock är riskerna för minusresultat möjligen större för pokerspelare.  Mina pokerinkomster under 5-6 år utgjorde mellan 30-50% av inkomsterna, bland annat så är de flesta teknikprylar i hemmet betalda av andra pokerspelare 😉

Dock blev det mindre och mindre timmar spelade eftersom intresset svalnade mer och mer, för ungefär 1,5 år sedan så slutade jag med mitt seriösa spelande, inte alls förvånande, det hade jag förutsett i ett par år. Nu är det inte alls helt slutspelat, dock så är det numera endast för nöjes skull, som för de flesta, självklart så ser jag ändå gärna vinster inte förluster men jag spelar egentligen ”för löst” för att i längden kunna ligga på plus, men å andra sidan har jag riktigt roligt de få gånger jag loggar in på någon pokersida för att spela några händer.

royal-straight-flushSå efter flera månaders uppehåll hade suget på pokern börjat göra sig påmind ganska kraftigt. Dags att kolla in om man fortfarande överhuvudtaget kunde spela 😉 Jag brukar spela några olika typer av poker men nu var det som sagt länge sedan sist och då blev det Texas Holdem poker som är mest välbekant, den lilla osäkerhetskänslas som fanns på grund av det långa uppehållet gjorde att valet föll på de, för mig, lägre nivåerna, inte så sugen på att lägga in 100-200 dollar per bord när man är ringrostig.

Började med halvt aggressivt spel, inte alls förvånande, det är inget tajt spel som gäller när man spelar för kul, fick några motståndare att folda vid rätt tillfällen och träffade några drag när de inte ville kasta korten, plötsligt låg jag nästan 3 inköp plus, drygt ett på varje bord, bra början. Fortsatte spela men drog dock ned aggressivitet något, det hände inte så mycket, några små vinster och små förluster om vart annat.

Och då hände det som lätt kan hända när man inte är så fokuserad eller intresserad av spelet, tappade nästan ett helt inköp, låg ju bra plus fortfarande men det är en farlig tendens och det finns tre olika sätt att reagera på: 1) Erkänn för sig själv att intresset svalnat och sluta spela medans man ännu ligger plus – Inte alls så dum idé. 2) Spela hårt och löst för att vinna snabbt – Korkat och farligt. 3) Skärpa till alla sinnen och spela lugnt och vänta in rätt tillfälle – Seriöst och korrekt spel.

Fundera en halvminut mellan alternativ 1 och 3, bestämde mig för nummer 3, mest eller kanske enbart pga egot som sa ”visa att du fortfarande kan spela seriöst”. Jodå, efter 20-25 minuter blev kom belöningen och på runt en 20 minuter rush så hade jag spelat ihop nästan 200 dollar. Bästa starthänderna på hela kvällen, två gånger med EssKung men högsta paret (PP) endast 99 och ändå så pass mycket plus – Både plånboken och egot fick sig en bra boost 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 1