Otur … eller?

Shot

Kan väl börja med att påpeka att jag försöker hålla mig ifrån negativa inlägg på den här bloggen, eller överhuvudtaget. Nog för att det händer att man gnäller över saker å ting tillsammans med de närmaste kamraterna men att göra det mot större församlingar ger ingenting, eller rättare sagt, det skapar bara negativa tankar och känslor för alla och det är ingen som tjänar på det!

Så, då förstår ni kära läsare säkert att det blir gnäll och klagomål nu 🙂

Om ni följt med nyheterna sista dagarna så kanske ni uppmärksammat den här danska killen som var ute på krogen och fick betala väl häftigt mycket för en enda shot – runt 500 tusen i svenska pengar hade dragits från hans konto, nu det var endast ett litet misstag av barpersonalen och det ordnade upp sig snabbt och pengarna snabbt tillbaka, men vilken otur han hade … eller hur?

Otur? Att ha en halv miljon (det kanske var mera, det förtäljer inte historien) på ett vanligt bankkort och sedan ovanpå det ta med sig kortet ut på krogen är inte otur, det är rent ”censur” korkat!!

Det är så urbota dumt att jag till och med kan se nästa gång han är ute på krogen, hängande på bardisken och högt och tydligt deklarerar: ”Öhh, förra gången drog ni 500k från kontot för en drink, se till å inte ta så mycke den här gången höhö” … sen är det väl bara otur att han blir rånad på vägen hem (otroligt nog av precis samma killar som stod bredvid honom vid bardisken) och de länsade hans konto … knappast otur, det är rent självförvållat!!

Det är verkligen att tigga om problem med dessa summor kopplat till kortet, det finns ingen anledning att ha ens 10-20 tusen på kort kontot om du nu inte är på väg till IKEA för inköp av ny soffa. Flytta över mindre belopp eftersom, det är ju internetets tidsålder så jag förutsätter att folk har en internetbank. Enkelt, smidigt och säkert och skulle något hända så försvinner några tusen inte en halv mille (”censur” dansk, de pengarna ska investeras, inte ligga på konto ”censur”).

Flamingo CrossingDet är som en del människor och övergångsställen, de bara går ut på övergångsstället utan att bry sig om hur nära eller snabbt ett fordon kommer körande mot övergångsstället eftersom ”bilar måste ju stanna, sån är ju lagen”, visst gör så 3-4-5 varje dag, år efter år, då är det inte otur den dagen en ouppmärksam bilist kör på dig, då spelar det ingen roll hur olaglig bilisten varit, bilen har nån liten plåtskada och du ligger i gipsvagga på sjukan. Otur, nej inte alls, du har utmanat ödet tillräckligt länge för att något skulle hända.

Det finns undersökningar som visar att de som drabbas av ”otur” ofta enkelt förklaras av att de tar fler onödiga risker än andra människor. Tänk dig att alltid springa i trappor, speciellt nedför, även om det ligger snö och i på trappen, aldrig kolla riktigt innan man går över vägen och allmänt slamsar när man gör helt vardagliga sysslor. ”Det är överdrivet, ingen fara, sånt händer bara en gång på tusen” kanske nån säger, visst, gör 10-12 stycken händer-bara-en-gång-tusen per dag så kommer du ha en sååån otur runt fyra gånger per år …

Vad hade detta inlägg att göra med internetmarknadsföring att göra då? Nja, det var mer allmänt ”snälla, tänk efter före” men visst kan jag ge ett exempel: Använder man Google Adwords annonser på sina hemsidor så bör man vara medveten om att man maximalt får ha tre annonser på varje sida. Ok, lägg in fyra annonsblock, det är inte alls säkert det händer någonting, det går ett halvår och Google har inte reagerat och då lägger du dit 4-5 annonsblock på alla hemsidor du har, två månader senare så stänger Google ned ditt konto, är det otur … eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

21 + = 28