Ny layout och theme


Efter den senaste WordPress uppdatering blev det några ändringar i det theme jag använde som … nja, jag blev inte nöjd. Någon bugg smög sig in och jag kunde inte ändra bakgrundsfärg, resultatet blev en blogg som var blev alldeles för mörk.

Jag har heller inte fått till så att kommentarerna syns, eller rättare sagt antal kommentarer, utan att först klicka på själva inlägget. Som tur var så har jag den sista tiden jobbat med en ny hemsida i ett av mina projekt och i samband med det hittat ett riktigt trevligt theme, hoppas fler än jag tycker det 😉

Custom Community är ett theme som du själv kan ändra stil på helt och hållet utan att behöva andra i kodningen! Det ingår även ett bra frågeforum där de flesta frågor ställs och besvaras.

Kolla in själv via nedanstående länkar, rekommenderar det starkt, en sak dock, jag använder gratis versionen på två av mina sidor och det räcker långt, vill man få ännu mer valmöjligheter så kostar det pengar, ganska mycket, $69 är ganska saftigt men troligen kommer jag att köpa fullversionen så småningom, det ger även tillgång till utökad support!

Hur mycket kan man då ändra layouten i detta theme? Enklaste sättet att svara på det är att kolla in de olika hemsidor/bloggar som använder Custom Community, finns en stor showcase lista här. Man kan inte tro att det är samma theme när man tittar på alla olika siter!

Självklart var man lite orolig när man skulle byta theme men det gick ganska bra, alla backups som jag gjorde behövdes inte 🙂 Det enda komiska var att höger och vänster sidebar bytte plats, tog några minuter så var det fixat.

Ok, det är lite annat också som behöver fixas, bland annat fungerar inte radbrytningarna på samma sätt, det kommer fixas med tiden och det blir säkert lite (små) experimentering med andra färgläggningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 5 =