Ny layout och nytt tema – Mystique

Mystique

Då blev det ett nytt tema, har varit sugen på att bygga om bloggen ett tag och nu blev det äntligen gjort. Det fanns några buggar och vissa saker som inte var helt korrekt SEO-mässigt i det förra temat samt att jag ville ha en annan typ av sidebars.

Jag hade redan tidigare kollat in temat Mystique som jag nu använt men det var några saker jag ville ändra och att börja men att lära mig kodning är inte alls någonting som känns intressant. Att påstå att man vill ändra och samtidigt inte vill lära mig kodning är ju lite motsägelsefullt. Endera får jag väl lära mig eller kontakta någon som vill knacka kod och betala dem då, eller sluta klaga 😉

 

Som tur är finns det ibland ”räddare i nöden”, Rajesh Namase har gjort en ypperlig sida med mängder av tips för att justera Mystique temat med hjälp av CSS kodning. Att använda CSS för att justera ett tema är inte så svårt och man riskerar inte att förstöra orginalkodningen.

Med CSS så behöver man inte gå in i själva kodningen och ändra utan man gör det från temats inställningar, man skriver helt enkelt en CSS kodningen som då gäller istället för temats originalkodning utan att behöva ändra i det senare.

Nu har ju inte alla teman inställningar med möjlighet till CSS, vilket kan tyckas ska vara en självklarhet men så är inte fallet. Det finns ett plugin för CSS kodning som jag använt på några andra siter och det har fungerat riktigt bra, kolla in det här: PC Custom CSS

 

Med den nya layouten så försvann ett antal länkar från första sidan här på bloggen, fullt medveten från min sida eftersom jag ville rensa upp lite, ska istället lägga upp 3 (?) nya undersidor med affiliatenätverk, webbhotell och WP plugins, dessa kommer när inspirationen har infunnits sig 🙂

 

ps, tips nummer 25 av Rajesh Namase måste ni ju självklart använda!

How to make comments dofollow: In WordPress Dashboard -> Appearance -> Editor -> Open comment.php file

replace:

atom()->getAuthorAsLink()

with:

atom()->getAuthorAsLink('dofollow')

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 1 =