Låt inte företagets utgifter skena


”Se upp så att du inte betalar för mycket till din revisor”

Så börjar en artikel i webbtidningen Driva Eget och sammanfattar ett problem som många företagare upplever. Helt enkelt så betalar många för en tjänst som går att få betydligt billigare på annat håll. Kanske ingår det tjänster för det pris man betalar som man inte har användning för. Eller så är priset bara högt ändå.

När tidningen kontaktade sju revisorer med exakt samma uppdrag fick de sju offerter som minst sagt pekade åt olika håll. Det handlade om revision på ett mindre företag och priserna som kom in var från 8-10.000kr per år till 15-20.000kr. För stora bolag kanske inte några tusenlappar spelar någon större roll men för just småbolag är det mycket stora summor som försvinner helt i onödan.

Håll koll på alla utgifter i företaget
Att hålla koll på alla utgifter i företaget är inte så lätt, det kan bli snurrigt ibland.

Jämför flera alternativ

Som tidningsartikeln visar är det extremt viktigt att kontakta flera revisorer för att därigenom kunna hitta en med ett lägre pris. Men helt enkelt är det inte att söka upp och ställa de olika offerterna mot varandra.

Det är just detta som ligger bakom så kallade offertsidor. Den som exempelvis söker efter en revisor i Stockholm kan gå via en offertsida som riktar sig mot revisorer just i Stockholm. Fördelen är att man enbart behöver lämna in en ansökan men att flera revisorer får ta del av förfrågan.

  1. Tänk igenom ditt behov och skriv en tydlig instruktion gällande vad du behöver hjälp med av revisorn.
  2. Ange en del företagsinformation
  3. Ange kontaktuppgifter
  4. Offertsidan skickar ut informationen till flera revisorer
  5. Svaren som kommer in förmedlas tillbaka till företagaren

I stort sett oavsett vilken offertsida som utnyttjas så fungerar det på liknande sätt. Det handlar om att lämna information så att revisorerna kan ställning till hur de ska bygga upp deras offert gällande pris och innehåll. Alla offerter samlas ihop och presenteras för den som söker.

Det finns däremot några punkter som skiljer offertföretagen åt. För det första handlar det om hur många företag de samarbetar med. Är det 5, 8 eller 10 revisorer? I mindre städer är det omöjligt att de ska kunna jämföra 10 företag då det knappast finns. Men i Stockholm kan man förvänta sig de större talen. Läs vidare och hur offertsidor fungerar på Revisor-Stockholm.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + = 28