Köpa billigaste bläckpatronerna


Det är inte på stora inkomster man blir rik – det är genom att ha små utgifter. Detta oavsett om det handlar om tidningsprenumerationer, bensinslukande bilar eller att använda allt för dyra färgpatroner.

När det kommer till färgpatroner går det nämligen att spara betydande summor varje år. De som en gång skrivit ut en mängd foton på en bläckstråleskrivare har säkert märkt hur ofta nya patroner behöver köpas in. Köps dessa för flera hundra kronor styck blir den årliga kostnaden för patroner mycket hög. Men det finns alternativ:

Gratis är billigast

Det är inom få branscher som det är så vanligt med ”varuprover” som det är bland företag som säljer färgpatroner. Mängder av dessa företag erbjuder en gratis färgpatroner, eller bara en symbolisk krona som betalning, till alla nya kunder. Har man utnyttjat detta erbjudande hos ett företag är det bara att beställa av nästa till erbjudandet har utnyttjats hos alla som har det. Ett enkelt och billigt sätt att fylla på skrivaren med extremt billiga färgpatroner.

Fördelen att vara kund hos flera olika företag är även att man sedan får deras nyhetsbrev och därmed kan se var det är kampanjer och andra erbjudanden. Då kampen är hård om kunderna är det inte sällan som företag kan erbjuda rabatter eller att man får extra produkter vid beställning av färgpatroner. Det lönar sig alltså i detta fall att vara otrogen och hela tiden köpa där det är bäst pris.

Kopior är billigare

Färg behövs alltidSom med det mesta finns det alltid möjlighet att välja mellan original och dess billigare kopior. Det finns egentligen bara två saker som med säkerhet skiljer mellan original och de billigare märkena. För det första är det priset då original alltid är dyrare.

Hade det varit någon enstaka krona hade väll de flesta inte brytt sig men vanligtvis skiljer sig priset på bläckpatronerna åt med 30-40%. Med sådan stor skillnad är det lätt att förstå att många lockas av att köpa de billiga bläckpatronerna.

Det andra som skiljer dem år är att originalpatronerna marknadsförs av samma företag som står bakom skrivaren. Kan man tänka sig att betala mindre och köpa från ett märke som inte är lika känt är detta ett sätt att minska kostnaden rejält.

Kopior tillsammans är billigare

En färgpatron av ett billigt märke är alltid billigare än en färgatron av dyrt märke. Lika sant är det att det att det är billigare att köpa flera patroner på en gång. Företag som säljer patroner erbjuder paket med t.ex. en patron i varje färg eller med flera svarta patroner, då svart färg är den som går åt mest. De som väljer att köpa storpack sparar inte bara pengar på detta utan även på att man oftast får fri frakt vid större ordrar.

Original kan vara billigt

De som av någon anledning vill hålla sig till originalpatroner kan även de spara stora summar. I likhet med vad nämndes under första punkten ger företag ofta rabatt genom nyhetsbrev och liknande. De som har tid att vänta in en lämplig kampanj kan därmed få en färgpatron billigare. Ett annat sätt är att köpa flera på en gång.

Det finns faktiskt ett tillfälle när originalpatron är att föredra, om man skriver ut väldigt sällan eftersom original verkar hålla längre än kompatibla patroner. Men annars kvarstår sanningen att original är dyrast. Enda sättet att få dem riktigt billigt är att beställa dem vid 1 kronas deal – vilket faktiskt är möjligt. I alla fall en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 5 = 4