Köp alltid till lägsta pris


Ett sätt att hålla i pengarna är att alltid köpa saker till det lägsta priset på marknaden. Det låter betydligt enklare än vad det i praktiken är. För att hitta lägst pris kan man visserligen gå via en jämförelsesida online och jämföra priserna. Men dessa är inte kompletta och har inte med alla butiker. Den som köper något efter en rekommendation från exempelvis Pricerunner kan mycket väl bli besviken efter några dagar då man hittar samma vara på ett annat ställe för ett betydligt lägre pris.

Att köpa varor från butiker som erbjuder ”Lägsta-Pris-Garanti” är då betydligt bättre. Detta fenomen är vanligast inom elektronikbranschen men i och med att allt fler konsumenter ser fördelen med denna prisgaranti har den även börjat efterfrågas inom andra branscher.

Som ett exempel kan nämnas företaget Vvsochbad som erbjuder Prismatch på VVS och badrumsprodukter. Även om de kallar det för något eget namn så är det precis samma sak som ”Lägsta-Pris-Garanti”. I detta fall kan man kontakta företaget inom 8 dagar efter att man köpt varan och visa att den gick att köpa billigare någon annanstans. Om det är ett ordinarie pris på en annan butik som är lägre erbjuder sig företaget att justera ner priset.

 

Stilrent badrum i blått

Men ha koll på villkoren

Oavsett om företaget säljer elektronik eller badrumsinredning går det alltså att få denna garanti. Är det då bara att luta sig tillbaka och köpa från det företag som erbjuder denna tjänst. Detta eftersom man kan vara säker på att få bäst pris?

Nej så enkelt är det inte.

Man bör vara insatt i vilka regler som gäller för här skiljer det sig rejält. För det första handlar det om antalet dagar man har på sig att hitta billigare pris. I exemplet ovan har man på sig 8 dagar att hitta en lägre pris på kökskranen, kopplingarna eller reglagen. Detta samtidigt som elektronikföretagen ofta erbjuder upp mot en månad.

Ett krav som de allra flesta har är att den konkurrerande firman inte får ha haft rea eller kampanjer och att priset alltså varit ordinarie pris. Det är de flesta medvetna om. Men att varan däremot även måste finnas på konkurrensens lager är det färre som tänker på.

Med tanke på hur logistiken fungerar för många företag så är lagret ofta mycket begränsat. Gällande kök- och badrumsprodukter bestämmer vanligtvis kunden vad han/hon vill ha och därefter beställer företaget från sin leverantör. På så vis behöver de inte ha ett gigantiskt lager. Men det betyder också att det är färre varor som faller inom den garantin.

Så visst är det en bra garanti för konsumenten. Men att man för den skull alltid får lägsta pris är inte säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

65 − 56 =