Kaymer favorit inför Scandinavian Masters

Golf 2018

Tyske Martin Kaymer anses ligga i topp på den lista över duktiga golfare som lockats att delta i 2018 års Scandinavian Masters, men har på inget sätt storfavorit utan det finns en hel del utmanare. Turneringen drar igång på torsdag den 16 augusti och kommer gå av stapeln på Hills Golf & Sports Club i Göteborg.

Det är första gången på över 20 år som Göteborg står som värd för den svenska golfklassikern, senast det hände var år 1996 och då spelades tävlingen på Forsgårdens Golfklubb i Kungsbacka. Tävlingen då fick avgöras med extraspel mellan tre stycken engelsmän där den 23 årige Lee Westwood av gick med segern, vinstpengarna uppgick till 1,2 miljoner Svenska kronor.

Den tvåfaldige mästaren Martin Kaymer är en stor publikattraktion, men flera andra kända golfare kommer också att delta i turneringen. Bland annat kommer den att gästas av Thorbjørn Olesen, Alexander Levy, Eddie Pepperell, Thongchai Jaidee, Matteo Manassero och Thomas Bjørn.

Sedan turneringen början 1991 har svenska spelare kammat hem segern vid sju olika tillfällen. Jesper Parnevik och Alex Norén har lyckats med bedriften två gånger var, Alex är den senaste svenske vinnaren efter att han vann 2015, den gången spelades det på PGA Sweden National i Bara, Svedala kommun, en dryg mil utanför Malmö.

Trion Joakim Haeggman (1997), Peter Hanson (2008) och Richard Johnson (2010) alla kan stoltsera med varsin seger. Anders Forsbrand var dock nära att vinna just i Göteborg 1993, efter särspel fick han dock ge sig mot engelsmannen Peter Baker. Precis som tävlingen 1996 så spelades den på Forsgårdens i Kungsbacka.

I turneringen ser vi flera svenskar som utan tvekan hoppas på en hemmaseger. Enligt aktuellt sportspel är Alexander Björk och Joakim Lagergren två av favoriterna, båda vunnit andra tävlingar under årets PGA European Tour så kapaciteten för vinst finns bevisligen där.

Andra inhemska tävlanden är Marcus Kinhult, Sebastian Söderberg, Johan Edfors, och Niclas Fasth. Även vicekaptenen i Ryder Cup, Robert Karlsson, kommer att delta, liksom Fredrik Jacobsen som återvänder till PGA European Tour inför sommarens turnering. Slutligen kommer även amatörerna Nihlén och Ludvig Åberg att ställa upp i tävlingen.

Förra året vann italienska Renato Paratore, dock så ställer han inte upp i årets upplaga. Den senaste vinnaren av Scandinavian Masters som även deltar i år är thailändske Thongchai Jaidee som tog hem vinsten 2014 efter ett rafflande särspel mot fransmannen Victor Dubuisson och skotten Stephen Gallacher.

Förutom de spännande golftävlingarna kan besökare bege sig till Master Village för att njuta av god mat, livemusik, och mycket mer.

Scandinavian Masters 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − = 6