Kan man påverka turbaserade spel?

EuroMillions

Det är många som påstår att turbaserade spel som EuroMillions och liknande enbart handlar om tur och inget annat, att man alltså aldrig kan inverka eventuellt resultat med skicklighet.

Njaa, det är inte så faktiskt, vi tar ett enkelt exempel för att förtydliga:

Om man spelar en (fiktiv) rad med 7 nummer att välja ut från totalt 50 nummer. Är det då ett bra spel att välja nummer: 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7? Nej, inte alls!

Sannolikheten att ett nummer av 50 dras är 2%, så det spelar egentligen ingen större roll vilket nummer du väljer – om det bara är ett nummer – men att 7 nummer dras som alla ligger ”bredvid” varandra är otroligt astronomiska höga!

Det är just sådana otroliga rader som man inte ska spela på, och där kommer det lite skicklighet och kunskap in i spelet, det kanske låter lite överdrivit med ordet ”kunskap” men det är ändå ganska rättvisande ord fast det inte gäller några högre matematiska studier för att förstå sammanhanget.

Det finns några (få) saker som man kan tänka på för att få möjligheten att vinna högt och här kan du hitta tips på hur du vinner i EuroMillions.

En sak som är så intressant att vi måste ta upp det är hur lyckonummer och motsatsen otursnummer kan inverka, dessa kan faktiskt påverka hur många vinnare det finns på en viss vinstrad (!?).

I västvärlden så brukar 3 och 7 nämnas ofta, i spansktalande länder så brukar 15 ofta vara ett lyckonummer. I Japan är 8 ett bra nummer medan 4 och 9 är riktigt dåliga, och så då självklart nummer 13 för oss i Sverige, i många länder i världen respekteras det otursnumret i ännu högre grad. Flygplan som saknar stolsrad 13 och byggnader utan våning 13 är inte helt ovanligt.

Därför är det inte ovanligt alls att spelare väljer något av lyckonumren ovan, och det är vanligare med nummer mellan 1 och 12 (månader) och 1 till 31 (datum), just det, födelsedatum!

Så om du vill bli den ensamme vinnaren av en Jackpot så kanske du inte ska spela de vanligaste turnumren och inte för många siffror de 12 första – men snälla, om du spelat nummer 7 i x antal år så ändra inte nu bara för att vi skriver detta 😉

 

EuroMillions

Några spelfakta om EuroMillions

Man ska välja ut 5 nummer av 50 nummer PLUS ytterligare 2 nummer av 12.

Super Jackpoten är självklart alla rätt, 5 + 2 nummer. Sedan sträcker sig vinstplanen nedåt i hela 13 olika nivåer, ända till vinst från 2 + 0 rätt, ex så den 13 januari var det 1 517 238 st som hade just 2 + 0 och fick då 39,91 kr vardera, så klart inga stora summor längst ned på stegen men det räcker gott och väl till en ny lottrad.

Dragning varje tisdag och fredag.

30kr per rad.

Var det någon som drog hem Jackpoten förre veckan då? Nej, ingen Jackpot vinnare, har det varit någon så har denne vunnit otroliga 586 275 975 kronor … inte så underligt att EuroMillions drar spelare till sig med dessa vinstsummor.

Men ok då, är inte så lätt att dra in högsta vinsten, men det trevliga, och lite ovanligt när det gäller lotto-aktiga spel, är de höga utdelningarna vid de andra vinsterna, näst högsta vinsten var hela 1,66 miljoner kronor och 8 stycken vinnare förra veckan.

Det är ju hela 13 olika vinstnivåer och just att det finns många olika vinstnivåer gör spelet väldigt intressant, man kan alltså dra in en ganska stor vinst utan att vara närheten av högsta vinsten, 3e nivån förra veckan gav knappa 350 tusen kronor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

68 − = 65