Hur restaurangägaren kan tjäna in pengar på utrustningen

Restaurangkök

Att planera inköpsbudget av sin restaurangutrustning tillhör ofta till de svårare uppgifterna man har som ägare, speciellt om verksamheten är nystartad. Ofta har man mindre pengar att röra sig med än planerat och man inser att man inte kommer ha råd med alla dom där sakerna som man först drömt om. Olika frågor dyker upp; ska man investera i köksutrustningen eller restaurangmöbler när budgeten inte räcker till?

Tyvärr är just den här typen av budgetfrågor vanliga och företagare måste göra svåra bedömningar om vad som är bäst för verksamheten. Så, hur hittar man egentligen den bästa lösningen så att verksamheten kan börja tjäna in pengar så snart som möjligt?

Värdera frågan rätt

Rätt köksutrustning är nyckeln för att driva ett framgångsrikt kök framåt. Maten är anledningen till att kunderna kommer till dig och det är även det som driver in försäljningen och inkomsterna.

Givetvis är det en fördel om kunderna kan sitta bekvämt i en trevlig och stämningsfylld miljö. Det hjälper även till att lockar till sig nya kunder som går förbi. Däremot så får man inte glömma bort att dom som kommer på besök är hungriga. Är inte maten bra så kommer dom inte tillbaka – oavsett hur bra och trevlig miljön är.

Ung kvinna med mat på restaurang

Kunder letar efter bra mat – får restaurangen bara till det så är man på rätt spår. Maten är kärnan av verksamheten, är den bra så kommer folk vilja äta, smakar det bra så kommer dom tillbaka. Det är även många som beställer hem/hämtar upp maten också, de bryr sig inte så mycket om stolarna är bekväma eller ej, bara om maten är bra.

Lägg pengarna på restaurangutrustningen

Nu när vi har en lite bättre bild hur vi ska prioritera vår budget så är det dags att börja kolla på vilken köksutrustning vi ska ha. Beroende på vad det är för verksamhet som drivs så är det olika saker som är viktiga. Exempel:

En snabbrestaurang kommer nog värdera en bra fritös högre på sin lista än ett Sushiställe, som i sin tur värderar en bra riskokaren istället. Det är viktigt att du tar dig tid och kollar på din restaurang och gör en prio lista på saker som din verksamhet behöver.

Det finns några maskiner hittar man i alla köksmiljöer: Vi har kyl & frys som ett exempel, det är något som används från morgon till kväll, varje dag. Det är av stor vikt att den håller hög kvalité och att den håller kylvarorna perfekt kylda dagen igenom.

Restaurangkök

En bra investering är att köpa in en som klarar av all daglig stress som den utsätts för. Rostfritt stål är att rekommendera och en garanti på minst ett år. Är budgeten riktigt tight så kan även begagnad utrustning vara ett alternativ.

Tjäna pengar i längden

Du kommer tjäna in pengar i längden genom att investera i bra restaurangutrustning. De håller längre. De tar hand om dina råvaror bättre och din personal kan utföra arbetet effektivare. Detta avspeglar sig på slutprodukten som är maten.

Är den bra så kommer folk tillbaka, de kommer prata gott om dig för sina nära och kära. Beställa hem eller svänga förbi för att plocka upp en måltid efter jobbet. Så snart du är här, du känner dina kunder och vet vad dom vill ha. Ja, då är det dags att ta nästa steg och piffa till restaurangen för dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 3 = 2