Gör en egen Banner för din hemsida på några minuter


Att ha en egen banner på sin sida kan pigga upp layouten, det måste dock inte användas endast på hemsidan/bloggen. Det finns flera länkkataloger och bloggtopplistor där man kan lägga upp en reklambanner och det är inget tvång att exakt samma banner ska finnas på din hemsida!

Flera trafikutbyten, som exempelvis EasyHits4U som jag skrev om i tidigare inlägg, har möjligheten med bannerutbyte eller reklamplats med banners.

Paint eller Photoshop är de vanligaste programmen för att tillverka bilder/banners men om man inte är så hemma med dessa program, eller känner sig lite lat, så finns det enkla och snabba sätt utan att lära sig bildredigering.

Med hjälp av Banner Fans eller Xpressbanner kan du skapa din egen banner på några få minuter. Här nedan ser du en jag gjorde, inte den mest avancerade layouten, fördelen är att det tog kanske två minuter att tillverka 🙂

 

Mer Pengar Online - Internetmarknadsföring

 

Vad som är viktigt att tänka på är att inte ta bort den vanliga rubriken/titeln på din hemsida/blogg eftersom det förstör ur SEO synvinkel, sökmotorerna kan då inte läsa titeln (de kan inte läsa vad som står på en bild).
Det kan fixas genom att döpa bilden exakt rätt, alt-text måste vara korrekt, dvs min banner ovan skulle i så fall döpas till Mer Pengar Online – Tjäna Pengar på Internet.

Inga svårigheter att göra det i ett inlägg med WordPress (högerklicka på bilden och välj Edit Image), känner man sig osäker så bör man låta standard rubriktext vara kvar. Wiki: Alt_attribute

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 5 = 2