Google algoritmer skakar om i rankingen


Den sista tiden har Google släppt ett flertal förändring i deras algoritmer som avgör ranking för alla hemsidor och bloggar, nu gör ju Google det löpande men den sista tidens förändringar har märkts tydligt för en del siter.

Jag själv blev lite förvånad för någon dag sedan när ett av mina projekt tappade sin topp-3 placering mot en sida som jag inte ens hade uppmärksammat tidigare, en sida som inte ens låg topp-10 kastade sig upp till topp-3, ”märkliga saker” kan hända när algoritmer ändras 🙂

Bland annat har de som använder bloggverktyget Blogg.se för sina bloggar tappat inom många placeringar, det verkar dock även bero på att de har haft problem med många spam-bloggar, något som inte är helt ovanligt, desto viktigare att hålla rent bland alla gratisbloggar.

Blogg.se är självklart medveten om vad som hänt och man kan lätt förutse att de jobbar på de saker som Google uppfattar som ”felaktiga”, därför skulle det inte förvåna om en viss återhämtning sker, hur mycket är dock en svår fråga att besvara och samtidigt så får de ju en del små gliringar från sina konkurrenter – Thats business 🙂

 

Nervös på grund av tappade placeringar på vissa sökord? Njaa, det är aldrig någon idé att bli nervös, ändringar i algoritmer är vardagsmat och med ojämna mellanrum så inverkar det mer på sökresultaten än de dagliga justeringarna som genomförs.

Dock, med ovanstående sagt så ska man ändå inte bara ”glömma och köra på” i samma hjulspår hela tiden, eftersom SEO och ranking inom sökord är en föränderlig värld så bör man åtminstone vara lite grann uppdaterat.

Ännu viktigare är att kontrollera och fundera genom om det du gjort (layout, länkar) och vad du skrivit verkligen är utfört på ett bra sätt. Jag tar ett jätteenkelt exempel på en miss jag gjorde på denna blogg för några månader sedan, helt plötsligt drabbades jag av det som kallas Google Dance, dvs rankingen på vissa sökord for upp och (mest) ned i sökresultaten.

Den troliga anledningen var helt enkelt ett inlägg jag gjort om att tjäna pengar, jag hade snitsat till det hela med en liten komisk ramsa för att göra inlägget lite mer kul … resultatet blev att jag spammat inlägget (Keyword stuffing) med ordet ”pengar” alldeles för många gånger … ändrade inlägget (tog bort skämtet) och all ranking ordnade upp sig på ett par dagar, så lätt att göra misstag …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 5 = 1