Fyra vägar till billigare glasögon (som accessoar)

Solglasögon

Glasögon är idag inte bara något funktionellt som personer med synfel behöver. Dessa används även idag som accessoarer. Det finns flera butiker som säljer glasögon utan styrka på nätet och utbudet blir därmed extremt stort eftersom man inte behöver någon undersökning innan de köps in. Men köp inte ”första bästa par” utan tänk igenom inköpet – det går nämligen att pressa priset ganska mycket.

  1. Gå inte via optiker

Har du problem med synen bör du absolut göra en synundersökning innan du genomför köpet. Men då köper du glasögon primärt för att få en bättre syn – inte för att ha en snygg accessoar.

Det finns optiker som även säljer glasögon utan styrka men de bästa priserna bör inte hittas här. Optiker har sin styrka i service, kunskap och hjälp – inte i låga priser. Generellt går det att hitta billigare glasögon utan styrka på internet eller i modebutiker.

  1. Jämför priser online

Det kan skilja stort mellan exakt samma glasögon om ett par butiker jämförs. Ta därför vana att söka på den modell du vill köpa in och se vilket pris som erbjuds i olika butiker. Använd gärna prisjämförelsesidor så som Prisjakt eller Pricerunner. Kom ihåg att räkna med eventuell fraktkostnad.

  1. Välj ”fri retur”

Som med alla modeplagg och accessoarer så är det omöjligt att säga om du kommer trivas med dem innan du testat. Det kan se snyggt ut på bild men när du sedan provar glasögonen kanske de är för små eller på annat sätt inte alls passar ditt ansikte.

När köp sker via internet gäller alltid distansköpslagen som innebär att du får skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka oavsett orsak. Detta inom 14 dagar. Men det betyder ändå att du måste betala frakten.

Prova solglasögon

Inom modebranschen blir det allt vanligare med fri frakt och fri retur vilket alltså gör att du kan skicka tillbaka varorna utan det kostar något. Därmed kan du lika gärna beställa 5-6 olika glasögon, behålla de som passar bäst och skicka tillbaka resten. Utan att det kostar något extra.

  1. Köp med leveransförsäkring

Det kanske inte ger lägre pris  – men det garanterar att du inte betalar för något du inte får. Leveransförsäkring ingår i ett flertal olika kreditkort och aktiveras automatiskt när köpet sker med kortet.

Skulle du inte få den vara som E-butiken lovat att skicka ska du självklart kontakta dem och påtala felet. Men om de ändå inte skickar någon ersättningsvara så går denna försäkring in och täcker upp kostnaden.

Smarta tips för dig som bara köper glasögon för syns skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 7 =