Från att jobba online till att fokusera på kontorets placering


Att jobba online har sina stora fördelar. Det handlar inte minst om att man kan utföra sitt jobb var som helst ifrån. Detta oavsett om man har jobbar hemifrån eller på jobbet, i en storstad eller från landsbygden. Så länge som företaget är litet kanske man klarar av att jobba hemifrån eller ha ett lite mindre kontor.

Men småföretagen växer och plötsligt är man i situationen då man både vill ha större lokaler och även kanske vill satsa på att växa och samarbeta med andra företag inom liknande branscher. Så även om man jobbar online och tjänar sina pengar den vägen så kan det vara både lönsamt och strategiskt att leta efter kontorslokaler i närheten av både kunder och samarbetspartners. (Enklast är att utnyttja söktjänster så som kontorslokaler.se)

 

Kontorsmiljö

 

Att hitta kontor i Stockholm är inte speciellt lätt. Varje år flyttar det in en stor mängd människor till huvudstaden och trycket på både bostäder och kontorslokaler är hårt. Bara en enkel sökning på orden ”Kontor Stockholm” visar att utbudet av lediga kontorslokaler är starkt begränsat. Visst kan det kännas tröstlöst och dyrt att hyra kontor i Stockholm men samtidigt är det för många småföretag det steget man behöver ta för att klättra uppåt.

Att expandera handlar lika mycket om att våga satsa – våga investera och våga bygga kontakter för att ta sig uppåt.  Att då ha en kontorslokal i ”smeten” är ett sätt att på ett enkelt och smidigt sätt lära känna andra som jobbar inom liknande branscher och som kan både bli samarbetspartners och kunder.

Ger investeringar i kontor i Stockholmsregionen möjlighet att tjäna mer pengar online? Självklart beror det på vad man jobbar med men man ska inte underskatta möjligheten till mänskliga möten. Det är på det sättet många nya affärsrelationer växer fram. Under kafferaster, lunchmöten eller i diskussionen kring den gemensamma kopieringsapparaten i kontorslandskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 2