Faran med länkar från ”Bad neighborhood”


Jaha, och vad är då ”Bad neighborhood”? Ganska enkelt faktiskt, om du har länkar till din site från en site som Google och/eller andra sökmotorer anser dåliga pga av, oftast, spam eller virus så kommer det att påverka din site negativt. Ibland måste man bara gilla de engelskspråkiga uttrycken, de kan vara så träffande och precis som att dåliga grannar kan sänka värdet på din fastighet så gäller samma regler på nätet …

Det gäller att tänka efter litegrann vid all typ av länkbygge, kommentarer, länkbyten och länkkataloger m.m. När det gäller just bloggtopplistor så gjorde denna admin ett riktigt misstag för en tid sedan, och inte nog med det, jag har rekommenderat en dålig bloggtopplista på min sida om topplistor … ursäkta!

Det var Svenska Bloggar ( http://svenskabloggar.topplista.com/ ) som man inte ska länka varken till eller ifrån, på denna topplista så kan man skriva kommentarer helt fritt utan att någon ska godkänna det, så här ser kommentarfältet ut på flera av de bloggar som finns listade på topplistan:

Spam kommentars fält

Detta visar bara en del av alla spamkommentarer som finns på siten!

Om ni nu följt mina rekommendationer så kanske ni är mindre nöjda just nu, som tur är går det att trixa lite och ta bort länkarna, logga in och ändra URL till en påhittad adress och uppdatera uppgifterna, var allt som behövdes 🙂 Se bara till att verkligen är en fantasifull adress som ingen någonsin skulle använda som domännamn!

Google släpper nytt verkyg

Alltså så ska man undvika länkar från ”dåliga grannar” men ibland så kan du ju självklart inte styra detta eller så har man gjort som jag visade ovan ett litet misstag. Att försöka få bort dessa länkar kan vara väldigt svårt, ett mail till admin på just den siten och be dem ta bort länken är någonting som inte alls behöver hörsammas av dem, kan man inte byta URL som jag gjorde så står man där med lång näsa …

Det är dock inte alls säkert att en eller ett par dåliga länkar sänker din site, skulle det ändå vara fallet så kommer faktiskt Google till räddning, snart i alla fall. Google släppte för några veckor sedan nyheten att de släpper ett nytt verktyg, “Disavowing Links”, senare i år. Med hjälp av detta verktyg kan du själv avindexera länkar som du inte vill ska peka mot din site! Ett sådant verktyg kan visa sig otroligt värdefullt om du hamnat tillsammans med fel grannar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

86 + = 88