De 1,000,000 populäraste siterna i världen!


Det släpptes som en julklapp till stats nördar för några veckor sedan men det har jag inte uppmärksammat förrän i går när Majestic SEO skickade ett mail till mig.

Majestic SEO har funnits med länge och har riktigt bra statistik när det gäller vilka som länkar till vem, dvs hur många och vem länkar till en specifik sida, det är otroligt viktigt för alla som vill siter högt upp i Google rankingen för att få trafik och tjäna pengar på nätet.

Nu släppte de alltså en lista över vilka domännamn i världen som har flest länkar till sin sida … en topp-miljon lista 🙂 Är man statistik nörd så kan det bara vara kul att kolla upp vem som är vart osv .

 

Det finns även en viktig aspekt när det gäller tjäna pengar eftersom det går att kontrollera hur många länkar konkurrenterna har, endera dina befintliga eller självklart om du funderar på att kasta dig in i en ny nisch, eller kanske du letar efter starka affiliates sidor? Kan garantera att du hittar siter på listan som du inte tänkt på, det finns bra info på deras blogg om hur man kan gå till väga om du vill leta affiliateprogram.

Det finns 3306 se-domäner på listan, etta på listan med flest länkar till sig är … Linköpings Universitet! Har jag inte gissat men det finns flera universitet i toppen bland se-domänerna. Vill du veta vilka de mest populära siterna är så är det jätte enkelt att ladda ned en 60MB Excel-fil, länken till sidan hittar du här.

 

Kan inte ta någon längre förklaring för de som inte är så hemma med Excel men för att enkelt lista Svenska domäner så markera allt > fliken Data > Sortera > Väj vilken kolumn sorteringen gäller i första hand, i andra hand osv

Om du då väljer kolumn D / IDN_TLD och sedan kolumn B / TLDRank så sorteras allting enligt först domännamn sedan placering. Några 100-tusen rader ned finns se-domänerna 🙂

Nu använder jag Majestic SEO, som många andra, för att kolla vem som länkar till mina sidor och det är en produkt som jag starkt rekommenderar, har provat några olika men Majestic SEO är pålitligast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

+ 67 = 71