Billigare golf – Ja tack


Är det dyrt att spela golf? Med årsavgifter, utrustning och grönt kort kan det kosta en hel del. Eller inte mycket alls. Allt beror på hur man prioriterar och vad man väljer att lägga sina pengar på. En klubba kan kosta flera tusen – eller några hundra. Självklart avgör kvalité priset och därmed kommer proffsen att lägga stora summor på sin utrustning. Men de flesta som spelar golf gör detta för att det är roligt – inte för att vinna PGA-touren. Då kan man även välja betydligt billigare utrustning.

Ett exempel kan tas från det extremt stora utbud av golfbollar som finns att välja mellan. Jämförelsesidan www.golfeq.se visar att det går att köpa golfbollar från 1kr st. Det kan jämföras mot bollar som vanligtvis kostar 10-20kr st.

Vägen till de billigaste bollarna går genom att köpa begagnat. I likhet med att man kan köpa klubbor, bagar m.m. begagnat och spara pengar så går det att köpa bollar begagnat. En väg är att gå via Blocket.se. En annan väg är att gå via butiker som specialiserat sig på att sälja just begagnad utrustning. Det är en av dessa butiker som Golfeq lyfter upp i jämförelsen på sidan.

3d-man-playing-golfFördelen med att köpa från ett företag är att bollarna har kontrollerats och graderats utifrån dess kvalité. Den som köper en hink med bollar via Blocket kan få en mängd olika kvalitéer på bollarna.

Det blir därmed en liten chansning. Självklart kan det vara en bra väg att gå om man bara ska slå på ranch eller liknande. När det dags att gå ut på banan kan man däremot vara lite mer noggrann med kvalitén på bollarna.

En av de butiker som säljer begagnade bollar har valt att dela in dem i fem kategorier. Detta allt från ”Träningsskick” till ”Extremt fint skick”. Det återspeglar sig ju självklart i priset.

För nybörjare kan mycket väl ”Träningsskick” duga. Det är där bollarna för 1kr går att hitta.

Nu kan självklart olika företag ha olika kvalitetsnivåer och prisnivåer men detta visar tydligt att det är stor skillnad. I detta exempel kostar HEX Black 12-pack 39kr för Träningsskick. Om de istället köps i bästa kvalité (fortfarande begagnade) kostar de 259kr.

Att spela golf behöver alltså inte vara dyrt. Det handlar bara om att välja den billigare utrustningen och våga tumma lite på kvalitén. Det är trots allt bara de allra bästa som måste ha det allra bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 3 = 7