Även stora produkter blir billigare online


När E-handeln började växa fram var många skeptiska till att köpa större och tyngre saker via dessa butiker. Orsaken var att de allra flesta E-butiker lät kunden betala fraktkostnaden. Den som exempelvis ville köpa en ytterdörr kunde behöva betala flera hundra kronor i frakt. Med tanke på att en billig ytterdörr går att få för 1500-2500kr (förrådsdörr) blir det en stor procentuell ökning av priset om man behöver betala 250kr i frakt.

Men detta har ändrats och det rejält. Från att det från början varit negativt att handa byggvaror online har det inte bara blivit lika bra utan bättre än att göra det mot än i en fysisk butik. Orsaken är just synen på hur frakten ska lösas.

Många av de större byggvaruhusen erbjuder idag fri frakt och utöver det även fri retur. Den som idag köper en ytterdörr får den levererad till dörren och skulle man vara missnöjd är det bara att kontakta byggföretaget för att få en retursedel. Denna klistras på förpackning som sedan ställs utanför dörren samma dag som fraktföretaget beräknas komma och hämta det.

Hitta billigt onlineNu är det visserligen inte alla E-butiker inom byggbranschen som har så generösa villkor men det är inte svårt att hitta de som erbjuder detta. En tjänst som man absolut ska använda sig av som kund när byggmaterial ska köpas in.

Spara mer än priset

Är det då alltid billigare online? Det beror lite på hur man räknar. Även om ordinarie priset är samma online och i en fysisk butik kan man säga att online är billigare. För vad kostar det i bensin att åka till olika byggmarknader för att titta på de olika ytterdörrarna som finns? Vad kostar det att hyra släp? Man får inte glömma kostnaderna omkring och även tidsaspekten.

Finansiering

När det sedan kommer till finansiering finns det flera alternativ. Många klarar av att köpa en ytterdörr för de pengar man har ”på kontot” men handlar det om en större byggnation eller om ytterdörren är av de exklusivare slaget kan du behöva finansiera din nya ytterdörr.

En väg är att välja ett renoveringslån. Fördelen med detta är att det ges när man gör större investeringar på huset som därmed ökar bostadens värde. Därmed behöver man enbart ha detta lån under kortare tid. När renoveringen är klar kontaktar man en värderare som kommer och, förhoppningsvis, ger ett högre värde än innan renoveringen. Denna värdering lämnas sedan till banken vilket gör att renoveringslånet sedan kan bakas in i befintliga bolånet. Därmed får man betydligt lägre ränta än om man exempelvis tar ett privatlån. Har man inte en bostadsrätt eller villa (och därmed bolån) är det billigaste sättet att jämföra privatlånen på marknaden för att därigenom hitta lägst ränta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

59 − 54 =