Äntligen Premier League!


Vem vinner? Vem försvinner?

Frågorna är många och experterna är inte helt eniga. Fansen är ivriga och alla bolag inom online betting pumpar ut sina odds. Vad kommer att hända då? Här kommer ett förslag på hur årets säsong av Premier League kommer att sluta:

Premier League logo

1.       Chelsea vinner

Chelsea är och förblir ett topplag. Frågan är bara om årets förstärkningar räcker för att laget ska kunna ta sig hela vägen fram till första platsen i år. Det är många experter som anser det i och med att laget har förstärkts med stjärnor som Fabregas, Costa och Luis. Med andra ord både erfarenhet och stabilitetet samt kreativitet och målgörare. De tuffaste utmanarna till titeln är Arsenal och Manchester City.

Här måste man även ta upp det faktum att Manchester United inte nämns som en av favoriterna till titeln längre, de har varit den stora maktfaktorn inom ligan under väldigt många år men nu verkar den storhetstiden förbi. Eller kan den nya tränaren Van Gaal ”rädda dem” – fansen hoppas det!

2.       Burnley åker ut

Det är visserligen flera lag som kommer förlora den åtråvärda platsen i Premiere League men det lag som är enklast att tippa till nedflyttning är Burnley. Ofta brukar man tippa att nykomlingarna inte får stanna mer än en säsong men detta år är det lite annorlunda. Queens Park Rangers och Leicester är starka lag som har god erfarenhet. Det är inte säkert att någon av dessa faller ned ens. Men att Burnley åker ut är säkert. Nästan i alla fall.

3.       Paul Lambert ryker först

Att gissa på vilken tränare som först får sparken är inte lätt. Experterna är oeniga och spelbolagen likaså, det känns som casinon online att pricka in den här men en gissning är Paul Lambert med sitt Aston Villa. Det finns flera orsaker till det. För att ett lag ska sparka sin tränare så krävs det att förväntningarna är betydligt högre än vad laget kunnat prestera. Det kan mycket väl gälla Aston Villa en bit in på säsongen. Här finns en lång historia av höga förväntningar och fans som tror mer på laget mer än vad laguppställningen riktigt lovar. Dessutom har Aston sett svagt ut på försäsongen.

4.       Mourinho kommer få mest medial uppmärksamhet

Detta är tränaren som älskar att stå i rampljuset. Detta oavsett om det går bra eller dåligt för Chelsea. Detta oavsett om han har något speciellt att säga eller inte. Överlägset den tränare som kommer få mest rampljus. Om inte någon spelare gör någon jätteskandal kan han vinna hela tävlingen om ”mest medial uppmärksamhet”

5.       Robin Van Persie vinner skytteligan

Det ger inga höga odds att Holländaren i United kommer att ta hem skytteligan. Visst finns det utmanare ibland annat Argentinaren Sergio Aguero i Manchester City – finns säkert någon betting att hitta som säger att staden Manchester tar hem skytteligan – det kan vara ett bra spel om nu inte Chelseas Diego Costa förstör kalaset 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + = 6