Alla tjänar pengar online


Det brukar kallas att ”tjäna pengar online” som om det vore en eller några få sätt att göra det. Men sanningen är att nästintill alla företag kan tjäna mer pengar på internet. Detta oavsett om man är ett städföretag som erbjuder flyttstädning i Stockholm eller om man säljer långkalsonger från en ebutik i Kiruna. Det viktiga är nämligen att synas.

Vi ska ta ett exempel.

Stockholm är Sveriges största stad där över en tiondel av Sveriges befolkning bor. Med andra ord finns det mängder av lägenheter, hus och stugor på en relativt liten plats. Det gör också att behovet av företag som erbjuder flyttstäd i Stockholm är stort. Många köper in denna tjänst eftersom de efter den efterlängtade flyttdagen bara vill fokusera på att inreda sin nya lya och minst av allt vill gå tillbaka till sin gamla och städa.

Men hur hittar de företaget som kan hjälpa dem? Förr tog man fram en tjock telefonkatalog och bläddrade i. Idag är det näst intill ett museiföremål. Istället är det plattan, datorn eller telefonen man tar till hjälp. Genom att skriva i ”Flyttstädning Stockholm” i sökrutan så får personerna fram en rad flyttstädningsföretag presenterade på träfflistan.

Det är så man söker idag vilket gör att det är viktigt för företag att synas vid dessa sökningar. Ju fler ord man ligger bra till på desto fler kunder kommer uppenbarligen att hitta just detta städföretag. En enkel ekvation även om vägen dit inte är lika enkel. Med andra ord får städföretaget fler kunder ju bättre de syns.

Alla tjänar pengar onlineDäremot kan det vara svårare att exakt se resultatet av denna digitala marknadsföring. Visserligen kan det beställas betydligt fler städtjänster men kan man vara säker på att det kommer från detta håll?

Enda lösningen är att fråga de personer som vill ha städhjälp hur de hittade företaget. Sökte de på Flyttstädning Stockholm så som i detta exempel så är det bara att bocka av kampanjen som ekonomiskt lönsam.

Visar det sig att de fått en rekommendation blir det lite svårare. Men vill man gå till botten bör man då kolla vem som rekommenderade och hur den personen i sin tur hade fått reda på om städfirman. För när det gäller städning går just många på rekommendationer. Med andra ord kan det räcka med att en enda hittar rätt via att söka efter flyttstädning i Stockholm för att flera nya kunder ska droppa in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

25 − = 18