WordPress släppte version 3,3 för någon vecka sedan och i går så uppdaterade jag denna blogg med den nya versionen, samt en uppdatering av en mängd plugins.

Nu blev det inte så farligt som rubriken kan ge sken av, det blev lite annan layout på bloggen, bakgrundsfärgen ändrades, flera nyanser mörkare numera (nu kan det hända att jag ändrat tillbaka när du läser detta, det är lite för mörkt just nu).

Alltså inga större problem, den enda skillnaden på själva bloggen kan jag lätt ändra igen (jag har tidigare färgkoden uppskriven någonstans), annars var uppdatering ganska ok, adminområdet är bättre, kräver mindre klick för att göra saker å ting.

Men detta för oss in på en väldigt väldigt viktig sak >>> Backups !!

 

2 stycken plugins för säkerhetskopiering

Har man lagt ned tid, energi, pengar på sin hemsida eller blogg så bara måste man göra backups, så enkelt att hoppa över, så bedrövligt när det går fel …

Jag använder både Duplicator av LifeInTheGrid och Online Backup for WordPress av Jason Woods @ Backup Technology, vadå överdriver med två olika backups, gör jag? Är inte 2 ett minimum 😀

Skämt å sido så känns det mycket säkrare med två backup program, kostar ju i princip ingenting i tid räknat och i pengar räknat så kan bara bli förlust om den enda pluginet man använder inte fungerar perfekt!

 

Duplicator är ett väldigt enkelt och smidigt program, inte med en massa, som det kan vara, onödiga inställningar och valmöjligheter som man måste sätta sig in i, rekommenderas stark.

Online Backup for WordPress har lite fler valmöjligheter, exempelvis att schemalägga backups, kryptering av kopian m.m. Vill man göra det enklaste så gå till Tools, klicka på fliken Backup, välj om du vill lagra online, ladda ned eller maila säkerhetskopian, klicka på Start Manual Backup.

Medans jag skrev detta inlägg så tog jag och gjorde backup med båda programmen, tog cirka 5 minuter inklusive nedladdning. Värt tiden? Absolut, och det mesta av tiden var väntan som man kan göra annat på, precis när jag skriver dessa ord så är backupsen klara och nedladdade, jag hann bara skriva tre små stycken 🙂

Gör dig själv en stor tjänst, om du inte redan kontinuerligt gör säkerhetskopior så ladda ned dessa två plugins (om du använder WP) och gör backups !!