Denna blogg är och kommer alltid att vara Nofollow Free !!

Både WordPress och Blogger har en default inställning som kallas ”nofollow”, många andra bloggar har den inställningen.

Anledningen är att Google och andra sökmotorer inte vill att bloggkommentarer med exempelvis trackbacks ska räknas för att sidan ska komma upp i rankingen.

Dvs om du skriver kommentarer i 1,000 bloggar och har en länk till din blogg/webbsida så rankas din sida mycket högre.

Jag förstår idén och den är inte så dum, det blir säkert mindre spam-kommentarer, på min sida så har jag dock, som många andra, tagit bort nofollow … MEN … om nu någon skulle få för sig att skriva ”Fin blogg … och här här min länk” så kommer jag helt säkert inte att godkänna det 🙂

Tycker det är helt ok att använda exempelvis trackbacks om det är riktiga kommentarer, om det endast är som spam så är det bara jobbigt.


Hur tar man då bort Nofollow från sin blogg?

Har man Blogger gör man så här:

Gå till Design och vidare till Redigera HTML.
Markera rutan för Utöka gränssnittskomponentmallar.

OBS Se till att spara en kopia innan du börjar ändra HTML-koderna!

Det du letar efter och som ska tas bort är: rel=’nofollow’

Kan kännas jobbigt att lusläsa all HTML kod och det finns ingen sök funktion, ta helt enkelt en kopia på hela texten och klistrade in i ett textdokument, där finns en sökfunktion och då får man ett hum om vart i mallen nofollow fanns, då går det ganska snabbt att lokalisera koden och redigera denna.

 

Har man WordPress så blir det ännu enklare:

Gå till Plugins och sök reda på ett plugin som heter NoFollowFree av Michele Marcucci, version 1.6.3  var det när jag installerade. Enkelt och smidigt, när man ska justera inställningarna så hittar man det lilla programmet under Settings > NOFF.

Vill man kan man installera en liten NoFollowFree banner uppe i hörnet på sin blogg, helt frivilligt. Om du vill läsa mer: www.michelem.org/wordpress-plugin-nofollow-free

Wiki
Nofollow
Trackback