Det blir mer och mer populärt för olika företag att kolla hur just deras varor erbjuds i olika butiker, eller så vill franchisekedjorna kolla hur de olika franchisebutikerna jobbar som – och här kan Du tjäna pengar!

Du får alltså betalt för att shoppa, nja kanske inte exakt så, men du får definitivt betalt för att göra kundbesök och ibland även köpa någonting, beror på vad uppdraget går ut på, i så fall blir du ersatt även för dina utlägg.

 

I brist på svenskt ord så kallas det ofta för ”Mystery Shopping”. Det här är en sak som numera spritt sig ganska mycket och numera är det inga problem att få uppdrag även i mindre städer, du måste inte bo i Stockholm!

Det finns några företag i Sverige som jobbar med förmedling av ”Mystery Shoppers”, ska man rekommendera några blir det Daymaker, Betterbusiness och GAPbuster.

Själv har jag lite erfarenhet av Daymaker och visst kan du tjäna pengar via dem, de har just sänkt ersättningarna lite men upp till 150kr per timme före skatt kan man lätt få. De andra två har jag ingen erfarenhet av men jag har kollat upp dem och de verkar klart seriösa.

 

Viktigt !!
Det finns så klart buffel och båg inom denna bransch som alla andra branscher, en typiskt ”scam” som har likheter med så kallade Nigeriabrev är att skicka en check (utländsk), detta görs före du ska göra ett uppdrag och beloppet är större än vad som betalas för uppdraget och eventuella utlägg.

Du ska då skicka tillbaka överskjutande belopp … omedelbart, före du utför uppdraget … du gör det men sedan tar några dagar innan den utländska checken är verifierad på banken och du kan vara helt säker på att den saknar täckning … och du blivit blåst !!

Ta heller inte uppdrag från företag som vill att Du ska betala för utbildning.

Det är mest en internationell företeelse och jag vet inte om det är så populärt i Sverige ännu, men det kommer säkert mera ju större hela branschen blir i landet. Just i detta fall så är det enklaste och säkraste är att bara ta uppdrag från företag som har sin verksamhet i Sverige.

Självklart bör man kanske vara lite mer professionell än paret nedan 😀

Handla lättsamt klädd